Prima pagină » Actualitate » Ministrul Sorin Cîmpeanu: ”Elevii din clasele terminale să meargă la școală fizic și în scenariul roșu”
Ministrul Sorin Cîmpeanu: ”Elevii din clasele terminale să meargă la școală fizic și în scenariul roșu”

Ministrul Sorin Cîmpeanu: ”Elevii din clasele terminale să meargă la școală fizic și în scenariul roșu”

23 apr. 2021, 14:16,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Ministrul Educației şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu, doreşte ca elevii din clasele terminale să meargă la unităţile de învăţământ fizic chiar și în scenariul roșu.

”O solicitare este aceea de renunțare a condiției de înjumătățire a efectivelor din clasele terminale în școlile care se află în scenariul roșu”, a spus ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu.

Oficialul a ţinut să precizeze faptul că această propunere este justificată de apropierea examenelor naționale și are la baza respectarea condițiilor de siguranță sanitară în școlile din România.

Sorin Cîmpeanu a ţinut să mai adauge faptul că numărul cazurilor de COVID din școli este mult mai mic decât cel înregistrat la restul populației.

”Atâta devreme cât școala s-a derulat cu prezență fizică înaintea vacanței de primăvară, Ministerul Educației a monitorizat permanent numărul de îmbolnăviri din școli. Acesta este de 10 ori mai mic decât media generală la nivelul populației”, a mai declarat ministrul Educației.

Ministrul Sorin Cîmpeanu: „Profesorii nevaccinați ar putea să nu intre la examenele naționale

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, aduce în discuţie o serie de tarife „atractive” pentru cei care vor supraveghea examenele. Cadrele didactice nevaccinate ar putea să nu între să supravegheze examenele naționale.

Sorin Cîmpeanu a transmis, joi, 22 aprilie 2021, faptul că este optimist că toţi profesorii se vor vaccina. Însă, dacă vor exista cadre didactice care nu se vor imuniza este „corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”.

„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, spune Sorin Cîmpeanu.

Oficialul din învăţământul romanesc anunță că, în contextul în care în perioada imediat următoare se vor susţine examenele naționale, există variantă, așa cum a fost pentru orele remediale 100 de lei brut pe oră, să existe un tarif similar și pentru supraveghere.

„Apropos de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din lună martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă formă de decontare a orelor remediale”, a eplicat spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Tarife motivante pentru profesorii supraveghetori

La examenele naționale va fi nevoie de supraveghere și s-ar putea să existe tarife „foarte motivante”:

„Pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”. Cîmpeanu menționează tot 100 de lei ora de supraveghere, iar întrebat când se va lua decizia, spune: „foarte rapid”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *