Prima pagină » Actualitate » Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre ridicarea pragului minim de vaccinare pentru personalul didactic în localitățile cu rata de incidență mai mică de 3 la mie
Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre ridicarea pragului minim de vaccinare pentru personalul didactic în localitățile cu rata de incidență mai mică de 3 la mie

Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre ridicarea pragului minim de vaccinare pentru personalul didactic în localitățile cu rata de incidență mai mică de 3 la mie

08 nov. 2021, 13:59,
în Actualitate

Ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o declarație oferită azi, 8 noiembrie 2021, vine cu propunerea ca în zonele unde există o rată de incidență mai mică de 3 la mie, să se renunțe la pragul minim impus inițial.

Această propunere are drept scop ca localitățile în care rata de incidență este mică, elevii și profesorii să poată merge la școală fizic. Această propunere va li ulterior evaluată.

Ministrul Educației, declarații despre ridicare pragului minim de vaccinare

Astăzi, 8 noiembrie 2021, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a facut mai multe declarații în contextul începerii școlii fizice. Acesta a venit cu propunerea, ca pragul minim de vaccinare de 60% impus personalului didactic și pentru copii, să fie ridicat acolo unde există o rată de incidență mai mică de 3 la mie.

Această propunere are în vedere în special localitățile din mediul rural, unde nu există persoane infectate, însă nici mulți vaccinați, dar totuși școlile să poată rămâne deschise. Afară de această, propunere, ministrul a mai precizat faptul ca școala să se desfășoare după regulile impuse inițial și cunoscute.

“În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mulţi vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică. Atrag atenţia că tocmai în aceste şcoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu anunță regulile în care școala se va redeschide. Elevii vor susține doar trei teze

Ministrul Educației, într-o declarație de presă făcută vineri, 5 noiembrie, a anunțat felul în care elevii se vor întoarce la școală luni, 8 noiembrie 2021. De asemenea, acesta a mai vorbit de anumite schimbări, anume că elevii vor da cu o teză mai puțin.

„Rata de vaccinare din fiecare școală va fi disponibilă pe fiecare site al IȘJ. Se va actualiza rata de vaccinare din școlile din România. Aceste lucruri vor fi actualizate săptămânal în fiecare zi de vineri. În momentul în care se va depăşi pragul de 60%, unitatea şcolară va intra în regim de prezență fizică. Dacă apar cazuri de infectare în şcoli rămân în vigoare celelalte măsuri. Toate aceste reguli pot fi aplicate din două motive:
Avem disponibile rata de vaccinare, lucru care nu se regăseşte în niciun domeniu. Le mulţumesc celor care au înţeles.
La nivel de învăţământ avem peste 70% persoane vaccinate, mă refer și la personalul nedidactic. Am luat în vedere rata de vaccinare la tot personalul pentru că elevii interacţionează şi cu alte persoane în afară de profesori.

Am semnat și am trimit la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru care reglementeaă structura anului şcolar. Se micşorează numărul de note necesat încheierii mediei. În situaţia în care apar situaţii speciale, mediile vor putea fi încheiate după revenirea elevului la scoală, chiar dacă revine în al doilea trimestru.

Am transmis lista tezelor din acest an. Elevii din liceu şi gimnaziu vor avea o teză mai puţin, de la 4 teze vor susţine 3. Acestea sunt precizările în plan educațional. Ordinile au fost semnate, au fost transmise la publicare”, a declarat acesta.

De asemenea și Raed Arafat a vorbit despre faptul că elevii vor purta în continuare măști în incinta școlii și se vor păstra măsurile de siguranță cunoscute. Mai multe decât atât, se cere profesorilor să fie responsabili și să urmărească felul în care măsurile sunt respectate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *