Prima pagină » Local » Ministrul Sănătăţii a ajuns la Iaşi. Ioana Mihăilă s-a întâlnit la Spitalul Sf. Spiridon cu toţi managerii unităţilor medicale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii – FOTO/ UPDATE

Ministrul Sănătăţii a ajuns la Iaşi. Ioana Mihăilă s-a întâlnit la Spitalul Sf. Spiridon cu toţi managerii unităţilor medicale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii – FOTO/ UPDATE

04 iun. 2021, 16:02,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Întâlnire de ultimă oră la Iaşi. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a venit astăzi la Iași. Vineri, 4 iunie 2021, la ora 15.00, la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi reprezentantul Guvernului s-a întâlnit cu toţi managerii de la unităţile medicale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

La întâlnirea cu ministrul Ioana Mihăilă vor fi prezenţi prof. dr. Grigore Dinica, manager Institut de Boli Cardiovasculare, ec. Mirela Grosu, manager Institut Regional de Oncologie, prof. dr. Dan Timofte, manager Spitalul Sf. Spiridon, jr. Victor Idricianu, manager Spital de Psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Pădureni – Grajduri şi Bogdan Saramet, manager Institut de Psihiatrie Socola.

În cadrul întâlnirii nu se va discuta o temă anume, ci ministrul Mihăilă doreşte să îi cunoască pe manageri şi să afle ce probleme au fiecare.

“Vreau să spun și să relatez despre lucrurile frumoase pe care le am văzut astăzi! Am început vizita la Antibiotice Iași, unde pe lângă faptul că este un exemplu că mod de dezvoltare a unei companii farmaceutice au reușit să își organizeze și un centru de vaccinare care funcționează bine, dar ei au reușit să îşi organizeze și o caravană mobila cu care medicii care lucrează în Antibiotice Iași merg să vaccineze la țara. Am avut de asemenea o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie care au început și ei să vaccineze și lucrurile încep să meargă bine în cabinetele medicilor de familie, acolo lumea se poate vaccina cu J&J și discutam despre ce putem face să le venim în ajutor pentru a creşte numărul medicilor de familie care doresc să vaccineze”, a transmis ministrul Ioana Mihăilă.

Update: După vizita efectuată la Spitalul Spiridon, ministrul Sănătății s-a deplasat la Antibiotice Iași.

„Antibiotice a primit astăzi, 4 iunie, vizita unei delegații din partea Ministerului Sănătății, condusă de ministrul de resort, dr. Ioana Mihăilă.
În prima parte a întâlnirii, dna ministru a vizitat câteva obiective de pe platforma Antibiotice, printre care Centrul de vaccinare a+ și viitoarea secție de produse topice. În incinta Centrului de vaccinare a+, dnei ministru i-au fost prezentate dotările Centrului, saloanele de vaccinare și post-vaccinare, camerele de depozitare a dozelor de vaccin, facilități care asigură administrarea serului anti-covid, în condiții de siguranță pentru toate persoanele vaccinate.
În continuare, dna ministru a vizitat una dintre cele mai noi și moderne capacități de fabricație a produselor topice, aflată în etapa finală de amenajare și autorizare. Cu această ocazie, reprezentanții managementului au expus stadiului actual al acestei importante investiții și au realizat o trecere în revista a celor mai importante branduri pe care Antibiotice le comercializează pe piața internă și internațională.
În finalul vizitei, dl. director general Ioan Nani, alături de echipa managerială a adus în atenția dnei ministru proiectele de dezvoltare urmărite de companie pe termen mediu și lung, planurile de afaceri pentru următorii ani și provocările pe care suntem pregătiți să le anticipăm în perioada următoare”, se arată în comunicatul transmis de instituție.

Programul vizitelor ministrului Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va efectua în perioada 4 – 6 mai 2021 vizite în județele Iași, Vaslui și Vrancea în cadrul cărora va participa la activități de vaccinare inclusiv în mediul rural și va avea, printre altele, întâlniri cu reprezentanți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, precum și întâlniri cu manageri de spitale din subordinea Ministerului Sănătății, cu medici de familie și reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică.

Vineri, 4 iunie 2021, jud. Iași

Declarații de presă vor avea loc la ora 16.00 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” la deschiderea Maratonului de vaccinare (UMF „Grigore T. Popa, str. Universității 16)

Programul vizitei cuprinde și întâlniri cu reprezentanți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, cu manageri de spitale din subordinea Ministerului Sănătății, cu reprezentanți ai medicilor de familie și ai direcției de sănătate publică județene, ai casei județene de asigurări de sănătate și ai Prefecturii Iași.

Sâmbătă, 5 iunie 2021, jud. Vaslui

9.30 – 11.00: Activitate de vaccinare la centrul din Rebricea organizat la Căminul Cultural (com. Rebricea, jud. Vaslui)
Declarații de presă vor avea loc în jurul orei 10.00, în fața Căminului Cultural din Rebricea.

12.30 – 13.00: Maratonul vaccinării Vaslui (str. Ștefan cel Mare 79, Vaslui)
Declarații de presă în jurul orei 13.00.

Programul vizitei cuprinde și activități de vaccinare la cabinetul medicului de familie dr. Cătălina Adochiei, întâlniri cu reprezentanți ai Prefecturii Vaslui și întâlnire cu medici de familie din Vaslui.

Duminică, 6 iunie, jud. Vrancea

10.30 – 11.30: Activitate de vaccinare la Târgul din Dumbrăveni (com. Dumbrăveni, jud. Vrancea)
Declarații de presă în jurul orei 11.30.

Programul vizitei cuprinde și întâlniri cu reprezentanți ai Prefecturii Vrancea, precum și cu medici de familie din Focșani.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă este noul ministrul al Sănătăţii, din aprilie 2021, fiind propunerea USR PLUS pentru funcţia menţionată.

Numirea Ioanei Mihăilă pe funcția de ministru din cadrul Ministerului Sănătății, vine în contextul în care premierul Florin Cîțu l-a demis pe fostul ministru Vlad Voiculescu. Acesta a ales să îl revoce pe Voiculescu după mai multe gafe făcute de acesta, gafe care au culminat cu introducerea, fără consultul premierului, a unor noi reguli de carantinare.

Ordinul prin care se instituie regula carantinării unei localități pentru o rată a infectării de 3 la mie (de două ori și jumătate mai mică decât cea de până ieri) este nu numai ilegală, este un act administrativ inexistent, pentru lipsa dreptului de semnătură. În plus, este un abuz în serviciu penal.

În altă ordine de idei, demiterea lui Voiculescu a stârnit un întreg război al declarațiilor între USR-PLUS și PNL, primii cerând demiterea sau demisia lui Florin Cîțu de pe poziţia de premier. La pachet cu plecarea lui Voiculescu din minister a venit și plecarea Andreei Moldovan, până la acea dată, secretar de stat.

Actualul ministrul a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj Napoca

Potrivit CV-ului prezentat odată cu candidatura la Primăria Oradea, Ioana Mihăilă a absolvit în 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca, iar din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca.

Din 2011, a lucrat ca medic endocrinolog, iar din 2014 a fost coordonator medical la Clinica Medena, în perioada 2018 – 2019 a fost coordonator al pregătirii pentru procesul de acreditare ANMCS – Clinica Medena.

”M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare. Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia ”Platforma România 100”, iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)”, afirma Mihăilă anul trecut, înainte de alegerile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`