Prima pagină » Actualitate » Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vizită de urgență la Iași. Prima reacție a oficialului – UPDATE
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vizită de urgență la Iași. Prima reacție a oficialului - UPDATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vizită de urgență la Iași. Prima reacție a oficialului – UPDATE

14 nov. 2020, 21:57,
în Actualitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a plecat de urgență la Piatra Neamț și va ajunge în câteva momente. Mai apoi se va deplasa la Iași pentru a verifica situația de la fața locului. La spitalul din Piatra Neamț a fost instituită o celulă de criză, iar planul roșu a fost activat.

„Pot confirma că acest medic va fi adus la Bucureşti, la Floreasca sau Bagdasar Arseni. Transportul va fi făcut cu avionul sanitar. Raed Arafat se ocupă de aceste transferuri ale supravieţuitorilor. Unii vor fi duşi la Iaşi, unii la Leţcani”, a spus Nelu Tătaru la România TV.

UPDATE: Medicul erou de la secția ATI din cadrul Spitalului Piatra Neamț a fost coleg de facultate cu ministrul Nelu Tătaru.

Zece oameni au murit la secția de terapie intensivă la Piatra Neamț în urma unui incendiu, iar alte două persoane sunt în stare extrem de gravă.

„Avem 10 decese, un salon evacuat, iar 8 pacienți o să fie transferați la Iași. O să fie transferați la Lețcani. Sursa incendiului e evaluată de ISU. Ei spun că ar fi un scurtcircuit.”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Medicii de la Iași au plecat de urgență pentru a oferi ajutor colegilor de la Neamț.

Sâmbătă seară, Nelu Tătaru a avut o intervenție telefonică la Antena 3, unde a făcut următoarele precizări:

„Într-adevăr, sunt zece persoane decedate, opt din salonul în care a avut loc incendiul și două din salonul alăturat. (…) A fost un scurtcircuit, am vorbit cu ISU Neamț, care face evaluări la fața locului. Când voi ajunge, voi da informații suplimentare.”

Nelu Tătaru a fost la Piatra Neamț. Ce se va întâmpla cu bolnavii care au supraviețuit

“ În acest moment se face transferul medicului ars care este conștient către Iași și va fi transferat către Spitalul Floreasca în această noapte cu un avion sanitar. Coordonarea activității medicale va trebui să treacă la Ministerul Sănătții.” , a declarat Nelu Tătaru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`