Prima pagină » Actualitate » Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunţă mii de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19 în România
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunţă mii de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19 în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunţă mii de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19 în România

13 aug. 2020, 10:50,
George Cristian în Actualitate

Afirmaţie şocantă făcută de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Acesta anunţa că în septembrie, în România, sunt aşteptate mii de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19. Conform ministrului, pandemia nu se tranşează în spital ci în prespital.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunţă mii de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19 în România

Declaraţii şocante făcute de ministrul din Guvernul Orban. Acesta a afirmat că în România, în luna septembrie, vor fi peste 2800 de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19. Conform aceluiaşi ministru, pandemia nu se va tranşa în spital ci în prespital pentru ca la un moment dat, angajaţii din spitale nu vor mai putea să gestioneze situaţia. În altă ordine de idei, ministrul Nelu Tătaru afirma faptul că statistica data de INSP s-ar putea dovedi prea blândă dacă oamenii nu respecta măsurile de protecţie şi de frânare a impactului pandemiei de COVID-19.

Nu se va încetini transmiterea comunitară dacă nu se vor respecta regulile

Conform declaraţiilor făcute de ministru, prognoza făcută de INSP şi care arata un număr de 2.800 de cazuri noi de COVID-19 s-ar putea dovedi prea blândă dacă populaţia nu respecta măsurile de protecţie cum ar fi purtatul măştilor, distanţarea fizică sau normele de igienă. Ministrul nu exclude o depăşire a acestor cifre:

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respecte niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară. Putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcire a unora dintre noi, am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi poate avem și dintre cei care au decedat”, a spus Tătaru, întrebat despre previziunea cercetărilor INSP.

Medicii şi personalul medical nu vor putea gestiona situaţia

Nelu Tătaru a menţionat şi faptul că sistemul medical va fi supus unor presiuni uriaşe, iar exista riscul enormă ca personalul medical să nu mai facă față ritmului alert de infectări cu COVID-19.

„Pandemia nu se tranșează în spital. Pandemia se tranșează în prespital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat. Atâta timp cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a mai spus ministrul.

Câte cazuri de COVID-19 au fost în România

Până astăzi, 13 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 31.547 pacienți au fost declarați vindecați și 7.253 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.454 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *