Prima pagină » Actualitate » Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, bilanţul activității sale după demisie. Ce îi transmite premierului Florin Cîțu – LIVE VIDEO
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, bilanţul activității sale după demisie. Ce îi transmite premierului Florin Cîțu - LIVE VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, bilanţul activității sale după demisie. Ce îi transmite premierului Florin Cîțu – LIVE VIDEO

07 sept. 2021, 10:05,
în Actualitate

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, face declaraţii de presă în aceste momente. Aceasta prezintă bilanţul activităţii sale, după ce şi-a dat demisia din funcţie.

 

Vă aducem aminte faptul că în lume politică din România este un întreg scandal între USR-PLUS și PNL. Ultimii au generat o criză politică după remanierea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion.

 

Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății își prezintă raportul de activitate din Guvernul Cîțu

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a prezentat raportul de activitate din mandatul pe care l-a avut în Guvernul Cîțu. Aceasta de declarat faptul că în perioada în care a stat în fruntea Ministerului a făcut mai multe demersuri pentru încheierea unor contracte dar și alte investiții:

„Acum puţin peste patru luni, împreună cu echipa de la minister ne-am stabilit trei priorităţi. La capitolul investiţii am realizat progrese reale, vorbim despre spitalul Regional de la Iași, contractul a fost semnat în aprilie. Contractul de proiectare tehnică va fi semnat în septembrie. La Cluj contractul se va semna în noiembrie contractul de proiectare. Totodată s-a demarat, cu scopul asigurării finanţării a incă două spitale regionale. Am deblocat proiectele de construire a celor trei centre de mari arşi. La Timişoara a fost finalizat proiectul tehnic pentru construire, semnară contractului se va realiza în februarie 2022. La București au fost obţinute autorizatile de construire şi demolare, contractarea lucrărilor de construcţie, în ianuarie 2022. La Timiș, autorizaţia de contruire va fi obţinută luna viitoare.

A fost semnat proiectul de lege dintre România și BCE aferent de 250 de milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru cele două spitale de arşi din București și Tg. Mureș. Vor fi dotate cu echipamente 7 centre de radioterapie. În PNRR, componenta sănătate are alocat un buget de 2,9 miliarde de euro. La capitolul reforme, in ceea ce privește spitalele am introdus in legislatie criterii pe care membrii consiliilor de administratii din spitale trebuie să le indeplinească”, a mai spus fostul ministru.

Miniștrii USR-PLUS și-au depus demisiile din Guvernul Cîțu

În cursul zilei de luni, 6 septembrie 2021, în cadrul unei conferințe de presă susținută de cei Dan Barna, miniștrii USR-PLUS au anunțat că își vor depune demisiile din Guvernul Cîțu. Dan Barna a reiterat ideea ca Florin Cîțu să demisioneze din Guvern pentru a putea sta în continuare la Guvernare alături de aceștie:

”Din păcate acest moment este un moment pe care îl privește întreaga Românie. Ne-am luptat cu un sistem. (…) În aceste 8 luni de zile de când am intrat în Guvern am adus oameni competenți. (…) Oameni care au arătat că se poate și altfel în această Românie. Florin Cîțu a dinamitat această coaliție. Miniștri USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu.

Planul A era moțiunea. Planul B este demisia noastră. Sunt două variante: fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios și atunci putem în câteva zile să punem un nou premier. (…) a declarat Dan Barna.

Pe de altă parte, conform unor surse politice, Florin Cîțu și-ar fi desemnat deja miniștrii interimari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *