Prima pagină » Actualitate » Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, trebuie să-şi dea de urgenţă demisia şi să fie anchetat alături de medicii care au omorât cei 17 pacienţi de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală
Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, trebuie să-şi dea de urgenţă demisia şi să fie anchetat alături de medicii care au omorât cei 17 pacienţi de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, trebuie să-şi dea de urgenţă demisia şi să fie anchetat alături de medicii care au omorât cei 17 pacienţi de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală

09 aug. 2024, 15:26,
în Actualitate

Dr. Alexandru Rafila trebuie să demisioneze din funcția de ministru al Sănătății pentru că nu a făcut absolut nimic în sistemul sanitar românesc. Acest individ a acoperit incompetența mai multor cadre medicale din țară și nu numai.

Numele lui Rafila trebuie să se regăsească în dosarul medicilor care au omorât pacienții de la Spitalul Sf. Pantelimon din București. De asemenea, pentru acest caz halucinant, ministrul trebuie și arestat de autoritățile competente. Justiția trebuie să se autosesizeze și să rezolve aceste situații dezastruoase din România și să ia măsuri pentru a nu mai fi repetate.

Alexandru Rafila trebuie să-și dea demisia din funcția de ministru al Sănătății

Alexandru Rafila este cel mai slab ministru al Sănătății din România de după căderea regimului comunist. Acest individ nu a făcut nimic bun pentru cetățeni și pentru țară.

Este cel mai josnic politruc din câţi au existat vreodată în România. Rafila este omul Organizației Mondiale a Sănătății, omul globaliştilor la Ministerul Sănătăţii.

În orice democraţie din această lume, dacă ar fi fost înregistrat un astfel de caz trebuia să demisioneze tot Guvernul, în frunte cu ministrul Sănătății. În schimb, la noi sunt 17 morţi și nu se ia nicio decizie, iar ministrul e în continuare în funcţie, își primește salariul și doarme liniștit cu capul pe pernă, alături de familie.

La fel de vinovaţi sunt premierul Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Acești doi pseudo politicieni l-au menţinut în funcţie pe Rafila şi nici ei nu fac și nu vor face absolut nimic pentru țară.

Rafila a acoperit neregulile managerilor din subordine. Vă reamintim cazul de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, acolo unde managerul Dan Timofte a fost demis pentru incompetenţă în urma controalelor făcute chiar de Ministerul Sănătății, iar la scurt timp Rafila l-a numit din nou în funcţie.

Așadar, românii cer ca Rafila să fie numit inculpat și pedepsit conform legii. În caz contrar, putem afirma că nu mai există justiţie în România. Votați PNL și PSD pentru a avea parte numai de oameni ca Rafila, Ciucă și Ciolacu, personaje puse în funcţii extreme de importante care acoperă corupția, minciuna și dezastrul.

Din nefericire, oricine poate fi oricând în locul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon din București.

Alexandru Rafila nu-și asumă vina

Alexandru Rafila a subliniat că nu își asumă personal situația de la Spitalul Sf. Pantelimon din București. Întrebat dacă își dă demisia, el a subliniat că nu are motive, întrucât stabilirea dozei unui medicament este o responsabilitate a medicului.

„Eu n-am de ce să-mi asum personal această situație. Este o infracțiune de omor premeditat. Nu cred că este responsabilitatea mea sau a MS pentru astfel de acuze. Nu am pentru ce să demisionez. Eu am foarte multe proiecte să reformez sistemul de sănătate. Demisia pentru ceva pe care nu puteam să controlăm, nimeni nu poate interveni în decizia medicului. Nu cred că această problemă ține de Ministerul Sănătății și de politica de sănătate din MS”, a declarat Rafila.

Doctorițele reținute de procurori – Maria Miron și Mirela Păiuș – sunt acuzate că au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, aflat în stare gravă, prin scăderea dozei de Noradrenalină, în două zile diferite, ceea ce a dus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului.

Joi, Tribunalul București urmează să decidă dacă admite propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi medici.

Ancheta a pornit în luna aprilie, după ce directorul de îngrijiri a sesizat conducerii spitalului că există informații provenite de la un asistent medical că în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament. Spitalul a anunțat apoi că în intervalul indicat în reclamaţie la Secția ATI au murit 17 pacienţi.

Atât spitalul, cât și Corpul de Control al ministrului Sănătății și Colegiul Medicilor București au declanșat atunci anchete, la finalul cărora au anunțat că nu au găsit nicio problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *