Ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, despre formularul PLF: „Certificatul se completează cu 24 de ore înainte. Altfel, vor fi aplicate amenzi”

Ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, despre formularul PLF: „Certificatul se completează cu 24 de ore înainte. Altfel, vor fi aplicate amenzi”

15 dec. 2021, 14:28
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, a făcut astăzi, 15 decembrie 2021, declaraţii privind implementarea formularului de localizare a pasagerului care intra în România. Astfel, din data de 20 decembrie 2021 toate persoanele care intra în ţara noastră trebuie să prezinte PLF-ul completat cu maximum 24 de ore înainte de a ajunge la vamă, altfel vor primi amenzi.

Potrivit proiectului de OUG, începând cu data de 20 decembrie 2021, persoanele care intră în ţară, indiferent de mijloacul de transport, trebuie să aibă un document utilizat deja în alte 18 state membre UE.

„România s-a aliniat deciziei Comisiei Europene în ceea ce privește instituirea unui sistem de informare digitală de localizare a pasagerilor. Nu împiedică documentul circulația, dimpotrivă, este un document care ne ajută să putem să localizăm rapid contacții unei persoane infectate. Să se facă rapid anchetele epidemiologice și să fie luate măsurile care se impun, testare, izolare, după caz. Certificatul nu produce complicații cetățenilor care îl completează.

Un lucru foarte important: cetățenii trebuie să completeze acest certificat cu 24 de ore înainte de intrarea în România, dacă nu reușesc să facă acest lucru, pot să meargă la domiciliu și să-l completeze într-un interval de 24 de ore, sub sancțiunea unei amenzi, dacă cumva nu respectă acest interval!”, a spus dr. Alexandru Rafila.

Ce informaţii se vor găsi pe formularul de locaţie al pasagerului (PLF)

Setul minim de date cu caracter personal și informațiile cu privire la călătorie solicitate prin formular:

– nume şi prenume;
– data naşterii;
– CNP / nr document călătorie;
– număr de telefon;
– adresă de e-mail;
– adresele de destinaţie de pe teritoriul României;
– ţara şi localitatea de plecare;
– data de plecare spre România;
– tipul de mijloc de transport;
– numărul cursei / de înmatriculare al mijocului de transport;
– numărul locului/cabinei, după caz;
– dacă persoana este sau nu în tranzit;
– aceleaşi date menţionate mai sus, pentru membrii familiei, dacă este cazul;

Guvernul Ciucă a implementat astăzi PLF-ul

Guvernul Ciucă a aprobat miercuri, 15 decembrie 2021, formularul de localizare a pasagerilor (PLF), care se va aplica începând cu data de 20 decembrie 2021 și va trebui completat de toate persoanele care intră în România.

„Astăzi (n.r. miercuri, 15 decembrie), vom aproba formularul de intrare în România prin proiectul de ordonanță de urgență pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri. Începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în țara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în țară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din UE. Noua tulpină (n.r. Omicron) și situația epidemiologică impun măsuri de protecție cât mai eficiente în România, mai ales acum când se apropie sărbătorile de iarnă.

„Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru. Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populației. Formularul trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale. Acest document poate fi completat electronic, urmând a fi prezentat la intrarea în țară personalului autorizat din punctele de trecere ale frontierei”, a precizat Nicolae Ciucă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *