Prima pagină » International » Ministrul Sănătății din Marea Britanie ia în calcul revenirea la carantină în cazul unui al doilea val de COVID-19
Ministrul Sănătății din Marea Britanie ia în calcul revenirea la carantină în cazul unui al doilea val de COVID-19

Ministrul Sănătății din Marea Britanie ia în calcul revenirea la carantină în cazul unui al doilea val de COVID-19

30 iul. 2020, 13:47,
Cristian ZAVASTIN în International

Minsitrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, ia în calcul revenirea la carantină în cazul unui al doilea val de COVID-19.

Matt Hancock s-a declarat „îngrijorat” de evetualitatea unui al doilea val de infectări cu COVID-19. Acesta a precizat că guvernul va lua decizia de a se reveni la carantinarea persoanelor cu simptome de coronavirus.

„Al doilea val de infectări începe să cuprindă întreaga Europă. Marea Britanie trebuie să facă totul pentru a stopa creșterea numărului de cazuri noi. Este ceva ce ne îngrijorează pentru că vedem cum sunt afectate alte țări din Europa”, a spus Matt Hancock pentru Sky News.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie ia în calcul revenirea la carantină în cazul unui al doilea val de COVID-19: Crește perioada de izolare

Guvernul trebuie să anunțe astăzi dacă oamenii vor trebui să se izoleze timp de 10 zile în loc de șapte în Anglia, dar nu este clar dacă Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord vor adopta aceeași politică.

Cei care au intrat în contact direct cu cineva care s-a dovedit pozitiv pentru COVID-19 vor trebui să stea în izolare pentru o perioadă de 14 zile.

Până acum, dacă englezii aveau simptome de COVID-19, tuse continuă, febră sau modificări sau pierderi de gust sau miros, nu trebuiau decât să te izolezi doar o săptămână.

Minsitrul Sănătății din Marea Britanie a spus că mai multe detalii vor fi prezentate mai târziu, adăugând: „Vom face întotdeauna ceea ce este necesar pentru a proteja oamenii”.

Întrebat despre datele care sugerează că rata de reproducere a virusului este peste numărul mediu din sud-estul și sud-vestul Angliei, Hancock a spus că nu știe exact aceste date, informațiile urmând a fi publicate mâine. Rata de reproducere a virusului este de 1,02 în sud-est și 1,04 în sud-vest, potrivit cercetătorilor Universității din Cambridge.

Infecțiile din Marea Britanie, într-o stare de platou

Matt Hancock a recunoscut că scăderea cazurilor de coronavirus din Marea Britanie a intrat într- fază de platou.

Noi cercetări sugerează că unul din 14 britanici a fost deja infectat cu virusul.

Studiul de la Universitatea Oxford, care a făcut peste peste 20.000 de oameni, a indicat că 7,1% din populație are anticorpi coronavirus, care apar în sângele cuiva după ce sunt infectați.

În timp ce ministrul Sănătății vorbește despre creșterea perioadei de izolare, Daily Telegraph relatează că se încearcă să reducă carantina de 14 zile pentru călătorii care se întorc în Marea Britanie din țările cu „risc ridicat”.

Prim minsitrul ia în calcul reducerea perioadei de izolare

Prim-ministrul Boris Johnson nu a exclus să se reducă la 10 zile perioada de izolare pentru persoanele care revin din călătorii.

„Căutăm mereu modalități prin care putem atenua impactul izolării, încercăm să ajutăm oamenii, încercăm să ne asigurăm că știința lucrează pentru a ajuta persoanele care merg în vacanță în străinătate“, a spus Boris Johnson.

După ce guvernul a impus izolarea pentru o perioadă de 14 zile pentru persoanele care vin din Spania săptămâna aceasta, Boris Johnson a spus că oamenii trebuie să se conformeze și să respecte deciziile impuse persoanelor care călătoresc în Spania, dar și alte zone din întreaga lume unde riscul de infectare este crescut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *