Prima pagină » National » Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat toate detaliile despre măsurile de relaxare din următoarea perioadă. Ministrul a transmis un avertisment
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat toate detaliile despre măsurile de relaxare din următoarea perioadă. Ministrul a transmis un avertisment

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat toate detaliile despre măsurile de relaxare din următoarea perioadă. Ministrul a transmis un avertisment

08 dec. 2021, 13:44,
în National

Ministrul Sănătății a susţinut o conferinţă de presă în care a abordat mai multe subiecte, de la măsurile de relaxare din următoarea perioadă până la detalii despre certificatul verde. Alexandru Rafila a transmis şi un avertisment în contextul în care noua tulpină Omicron se răspândește din ce în ce mai multe în spaţiul european.

Legat de relaxări, ministrul a ţinut să precizeze faptul că ne aflăm pe un trend descendent şi că românii trebuie să respecte în continuare unele măsuri.

Alexandru Rafila a explicat măsurile de relaxare din următoarea perioadă

Prezent în conferinţă de presă, Alexandru Rafila a explicat faptul că în aceste momente țara are un trend descendent al infectărilor cu COVID-19 dar că românii trebuie să respecte restricțiile existente şi să se ferească de o eventuală situație care ar putea duce la infectarea cu COVID-19:

„Acum ne aflăm pe un trend descendent, iar pentru asta trebuie să înțelegem că trebuie să respectăm regulile. Decât să avem măsuri dure pe care nu le respectăm, e mai bine să avem o relaxare cu respectarea regulilor. În paralel ne pregărim și cu noua tulpină Omicron.

Avem patri zile 24 -25 decemrbie și 31 decembrie și 1 ianuarie 2022 în care manifestările publice pot fi organizate: asta nu înseamnă că trebuie să le transformăm în vectori de transmitere a infecției”, a spus Rafila, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Sănătății, avertisment dur asupra noii tulpini de COVID-19, Omicron

Ministrul Sănătății nu exclude faptul că în perioada de după sărbători România să traverseze o perioadă în care numărul de cazuri va crește. De altfel, Rafila a explicat faptul că presupusa creștere este strâns legată de respectarea regulilelor:

„Aceste măsuri luate de Guvernul României trebuie să fie primul pas din parteneriatul populației, din parteneriatul operatorilor și angajatorilor economici cu autoritățile. Consecințele pandemiei în acest moment nu pot să fie controlate mai bine decât dacă există acest parteneriat și această încredere.

Această deschidere din partea Guvernului României se datorează interesului ca în România viața să capete aspecte de normalitate sau cât mai aproape de normalitate, însă nu putem să ignorăm pericolele care urmează. Ne dorim ca acest trend descendent să continue cât mai mult timp și să nu ne întoarcem la creșterea numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

În cursul zilelor trecute specialistul Octavian Jurma a menţionat faptul că țara s-ar putea confrunta cu zeci de mii de infectări zilnice.

(…) Dacă pornim de la 500 cazuri pe zi (cel mai optimist nivel la care putem spera să ajungem la ieşirea din valul 4-Delta), la finalul săptămânii vom avea 2,000 de cazuri pe zi. La finalul săptămânii 2 vom avea 8,000 de cazuri pe zi, iar la finalul săptămânii 3 vom avea 32,000 de cazuri pe zi (dacă nu vom pierde iarăşi capacitatea de monitorizare după 20,000). Asta înseamnă că în 3 saptmani valul 5-Omicron poate ajunge la vârf, şi vom începe să discutăm măsurile care trebuie luate tot după ce valul a trecut de vârf, la fel ca în ultimele 3 valuri”, a mai explicat Octavian Jurma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`