Prima pagină » Actualitate » Ministrul Sănătății a făcut anunțul. Corpul de Control, prezent la Institutul „Matei Balș” din Capitală
Ministrul Sănătății a făcut anunțul. Corpul de Control, prezent la Institutul „Matei Balș” din Capitală

Ministrul Sănătății a făcut anunțul. Corpul de Control, prezent la Institutul „Matei Balș” din Capitală

24 iul. 2020, 16:16,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Iaşi, că în cursul acestei zile va demara un control la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ din Bucureşti, în urma primirii unei sesizări din partea conducerii Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Corpul de Control va face o vizită la Institutul „Matei Balș” din București

Ministrul Sănătăţii a arătat că sesizarea face referire la faptul că la Institutul ‘Matei Balş’ din Bucureşti un medic infecţionist este şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, dar şi la „alte nereguli administrative”.

„Astăzi merge Corpul de Control la ‘Matei Balş’. Ieri am primit o sesizare. Aşteptăm să se facă o evaluare completă, la fel cum se va face şi la DSP Bucureşti. Am primit o sesizare din partea profesorului (Şerban – n.red.) Bubenek (preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă – n.red), care acuza nereguli de ordin administrativ, un infecţionist care este şef la ATI. Şi alte nereguli administrative. Să vedem concluziile”, a afirmat ministrul Nelu Tătaru.

Interpelat dacă la Institutul ‘Matei Balş’ ar fi fost pacienţi bolnavi de COVID-19 care au murit pentru că nu ar fi primit primit medicaţie antivirală, ministrul Sănătăţii a răspuns că nu are această informaţie, însă are încredere în corpul medical.

„Nu am această informaţie. Eu merg în continuare pe încrederea acordată corpului medical şi medicilor care evaluează fiecare pacient în parte, fiecare stadiu al bolii, iar prognosticul îl vedem în contextul evoluţiei bolii. Nu există boli, există bolnavi. Fiecare bolnav în sine are o anumită evoluţie. Am văzut că în ultima perioadă această medie de vârstă a scăzut. Trebuie să ne gândim că nu mai este un factor strict pentru cei cu comorbidităţi. Avem şi factorul socializare care se implică”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Două raportări zilnice

Ajungem la discuţiile pe care le-aţi putut vedea, tot ce înseamnă media. Veţi avea două raportări, una pentru cei care sunt la o primă testare şi cei care sunt retestați. Există pericol, rata de transmitere, numărul la mia de locuitori este evaluat de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

„Avem o capacitate de 27-28 de mii de teste pe zi. Nu există boli, există bolnavi. Fiecare bolnav are o anumită evoluţie. Avem şi factorul socializare care se implică. Pentru infecţia cu Covid-19 nu avem un tratament specific, ci inflamatorii, tratamentul de la nivelul întregii lumi, nu este un tratament specific. Se încearcă terapii, la fel ca în fiecare ţară.” a spus Nelu Tătaru.

Tratamentul pentru coronavirus

În privința tratamentului Nelu Tătaru a spus că România a primit un număr de flacone de Remdesivir în cadrul unui studiu însă marea majoritate a producției a fost blocată de SUA.

„Remdesivir a venit intr-un studiu, am avut 626 de falcoane, urmeză să mai primim 600 de flacoane dar după cum stiți SUA au blocat majoritatea producției. Am avut 200 de ventilatoare din SUA aduse, avem 840 de pături pentru TI. Suntem la Comisia Europeană pe acea listă. Discutam cu toate firmele pentru a se împărţi în funcţie de populaţie şi densitate tratamentul. Noi am făcut solicitare pentru 50% din populaţia România. Vor veni câte doze se vor face.”, a declarat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 decembrie 2024
30 decembrie 2024