Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ministrul Rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat că Rusia luptă nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului

Ministrul Rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat că Rusia luptă nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului

21 sept. 2022, 12:07, 2 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat, astăzi, 21 septembrie, că „toate forţele armate ale Rusiei, inclusiv ‘triada nucleară’ îndeplinesc ordinele preşedintelui”.

Serghei Șoigu a declarat de altfel că mobilizarea parțială decretată de președintele Vladimir Putin se va aplica „doar celor cu experiență militară anterioară” și că sunt vizați circa 300.000 de rezerviști.

Declaraţii ale ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat că Rusia luptă nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului și a mai explicat că oamenii „vor fi pregătiți din punct de vedere militar înainte de a fi desfășurați”, adăugând că mobilizarea nu vă include „persoane care au servit ca recruți sau studenți”.

Totodată, Șoigu a oferit o cifră a pierderilor rusești, spunând că 5.937 de persoane au fost ucise în timpul conflictului din Ucraina.

Cu toate acestea, numărul este cu mult sub estimările date de agențiile ucrainene și occidentale.

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri, 21 septembrie, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina și a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

Șoigu e contrazis de presă: Pierderile umane ale Rusiei sunt cu mult mai mari

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat miercuri, 21 septembrie, că 5.937 de soldaţi ruşi au murit de la începutul războiului din Ucraina. Portalul Meduză, însă, atrage atenţia că acest bilanţ este mai mic chiar şi decât estimările bazate pe date din surse deschise, având în vedere că Rusia a raportat oficial doar de două ori pierderile suferite în războiul cu Ucraina.

Astfel ca, pe 2 martie, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat 498 de morți și 1.597 de răniți în rândul militarilor ruşi, iar pe 25 martie, au fost raportaţi 1.351 de morți și 3.825 de răniți. Publicaţia Mediazona și redacţia rusească a BBC au făcut propriile estimări în acest sens, analizând datele din surse deschise şi rapoartele autorităților regionale și ale instituțiilor oficiale, şi conform jurnaliştilor, la 16 septembrie, numărul militarilor ruşi morţi era de cel puţin 6.476.

De asemenea, Mediazona și BBC sugerează că lista rușilor poate conține cu cel puțin 40-60% mai puține nume de militari morți decât au fost îngropați efectiv în Rusia.

„Ne putem face o idee despre câte decese nu au fost incluse în selecția noastră de rapoarte oficiale analizând informațiile venite dinspre cimitire. În fiecare săptămână, descoperim noi dovezi ale funeraliilor militare rusești în diferite localități ale Rusiei, funeralii care nu sunt raportate de autoritățile locale” , a explicat BBC.

Cu toate acestea, portalul Meduza aminteşte că la sfârșitul lunii iulie, directorul CIA, William Burns, a afirmat că pierderile Rusiei în Ucraina ar putea ajunge la 15.000 de soldați uciși și aproximativ 45.000 de răniți. Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat la sfârșitul lunii aprilie că 15.000 de ruși au murit în Ucraina. Iar conform Statului Major ucrainean, până la 21 septembrie, în Ucraina au murit peste 55.000 de soldați ruși.

De altfel, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat, astăzi, 21 septembrie, că 5.937 de persoane au fost ucise în timpul conflictului din Ucraina.

Comentarii
  • rusii lupta ptr mentinerea la putere a unei clici de asasini si mafioti,care de la asasinarea tarului adica de la Lenin si Stalin incoace au incercat si au si reusit sa supuna popoare din Asia si Europa impotriva vointei lor.Pana nu se reformeaza din interior acest sta condus de oligarhi lumea va avea de suferit!

  • Daca citim exact ce a spus Soigu, observam ca mobilizarea va viza cu precadere rezervistii antrenati pentru lupta in climat arctic. Ori Ucraina nu are climat arctic. Inseamna ca rusii se asteapta la un atac din Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *