Prima pagină » National » Ministrul Raluca Turcan şi premierul Florin Cîțu s-au certat în şedinţa conducerii PNL
Ministrul Raluca Turcan şi premierul Florin Cîțu s-au certat în şedinţa conducerii PNL

Ministrul Raluca Turcan şi premierul Florin Cîțu s-au certat în şedinţa conducerii PNL

10 aug. 2021, 14:15,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a certat cu premierul Florin Cîţu în şedinţa conducerii PNL de marţi, 10 august 2021. Turcan i-a reproşat şefului Guvernului că nu i-a alocat bani pentru a se ocupa de digitalizarea dosarelor de pensii.

Raluca Turcan, ministru al Muncii şi susţinătoare a lui Florin Cîţu la Congres, s-a certat cu premierul în şedinţa Biroului Executiv al PNL. Motivul de scandal a fost faptul că premierul a refuzat să-i aloce bani la minister pentru a angaja oameni care în următoarele nouă luni să se ocupe de digitalizarea dosarelor de pensii.

Când Raluca Turcan a ridicat problema, Florin Cîţu i-a spus în faţa colegilor săi că „există tehnologie care poate scana”. În acel moment, ministrul Muncii a răbufnit şi i-a cerut să-i arate el cum poate fi făcut acest lucru, dacă tot ştie, susţin surse participante la şedinţă.

„Rar am văzut-o pe Raluca Turcan aşa nervoasă”, a declarat un lider al PNL.

Pe de altă parte, în şedinţa conducerii PNL, Florin Cîţu i-a criticat pe mai mulţi USR-işti pentru execuţia bugetară, fiind luaţi la ţintă Claudiu Năsui şi Cătălin Drulă.

Ludovic Orban a fost înjurat de președintele CJ Cluj, Alin Tișe

Într-o conferinţă de presă, președintele PNL, Ludovic Orban, l-a acuzat pe Alin Tișe, președintele CJ Cluj că l-a înjurat. Cu toate acestea, Orban susţine că Alin Tișe este supărat pe Orban pentru că a pierdut, în fata Ralucăi Ţurcan, funcţia de vicepreședinte PNL. De altfel, președintele PNL îl apără pe Tișe și susţine că este un om capabil în pofida opiniilor politice mai neortodoxe:

”Este adevărat că m-a înjurat Tişe din nou, dar ce este nou în asta. Domnul Tişe, de patru ani de când a pierdut în faţa Ralucăi Ţurcan competiţia pentru vicepreşedinte, îmi poartă sâmbetele. Eu nu îi port sâmbetele pentru că apreciez activitatea lui administrativă şi am trecut în plan secund opiniile sale politice”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban are susţinere de la Cluj

Cu toate că atmosfera din cadrul vizitei de lucru făcută de Ludovic Orban la Cluj a fost una dezolantă, mai mulţi lideri lipsind de la conferinţa de presă, președintele PNL susţine că are o susţinere mare din partea filialei şi că declaraţiile făcute de președintele CJ Cluj nu îl afectează:

”Sunt foarte mulţi oameni care au încredere în mine. Faptul că domnul Tişe a dat nişte declaraţii nu afectează, din punctul meu de vedere, poziţionarea delegaţiilor de la Cluj”, a adăugat Orban.

Ce a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Alin Tișe a declarat de curând că a discuta cu Orban despre performantă şi competentă este ca şi cum ai discuta cu dinozaurii. De altfel, Tișe l-a invitat pe Orban să joace table în parc cu Ion Iliescu:

”O discuție cu Orban despre competența și performanța e ca și cum ai discuta cu dinozauri. Orban ar trebui să joace table în parc cu Ion Iliescu, nu să facă rău unui partid, pe care îl confundă cu propria persona. Sindromul Dragnea este prezent permanent. Orban demonstrează că nu cunoaște valoarea muncii și performanța politică, ocupându-se din 1990 cu datul din gura”, a declarat marți Alin Tișe, conform stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`