Prima pagină » Actualitate » Ministrul Predoiu, declarație în legătură cu accidentul din 2 Mai – LIVE VIDEO
Ministrul Predoiu, declarație în legătură cu accidentul din 2 Mai - LIVE VIDEO

Ministrul Predoiu, declarație în legătură cu accidentul din 2 Mai – LIVE VIDEO

21 aug. 2023, 17:08, 1 ,
în Actualitate

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, susține o declarație de presă, pe tema accidentului din 2 Mai. Reamintim că doi tineri au murit după ce un băiat de 19 ani aflat sub influența drogurilor a intrat cu mașina într-un grup de oameni.

El fusese oprit în trafic de poliţişti cu circa trei ore înainte de producerea accidentului rutier şi dus la secţie unde, după ce a fost testat pentru alcool iar rezultatul a ieşit negativ, a fost lăsat să plece. La mai puțin de o oră, el a provocat tragedia.

„Transmit personal sincere condoleanțe.  Vreau să mă asigur că e lămurit complet adevărul. Asigur că orice neglijență în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii
Am dispus un control complet care să fie făcut de corpul de control al ministrului pentru investigarea întreguui lanț de evenimente. În funcție de concluzii, vor fi formulate propuneri. Concluziile vor fi făcute publice.  Reiterez solicitarea către toate structurile de poliție și parchet să abordeze energic, frontal și direct fenomenul traficului și consumului de droguri. Se impune combaterea cu toate forțele a trafidcului de droguri, de persoane. Sancționarea consumatorilor este esențială.
Este esențială identificarea și condamnarea marilor dealeri, care trebuie făcut indiferent de complicități și conexiuni.
Accidentul de Vama Veche nu e decât un dramatic argument în plus.  Se impune acțiunea tuturor instituțiilor statului în lupta cu traficul de droguri
Sunt în curs planuri operative de combatere a acestor flageluri. Trebuie să fim conștienți că după zeci de ani în care flagelul drogurilor a fos abordat margina această luptă va fi de durată.  Voi arunca în luptă toate forțele cu competențe legale din MAI.
Toate întrebările cu caracter tehnic vor fi lămurite transparent, rapid, de corpul de control. Orice speculație a mea ar submina acest control”, a declarat Cătălin Predoiu,

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *