Prima pagină » Local » Ministrul Petre Daea, prezent la un eveniment important: „Aici, la Iași, se pregătesc cadrele de mâine pentru agricultura românească” – GALERIE FOTO, VIDEO

Ministrul Petre Daea, prezent la un eveniment important: „Aici, la Iași, se pregătesc cadrele de mâine pentru agricultura românească” – GALERIE FOTO, VIDEO

03 mart. 2023, 09:46, 9 ,
în Local

Ministrul Petre Daea este prezent la Iaşi vineri, 3 martie 2023. Ministrul Agriculturii va prezenta evenimentul cu tema „Oportunități de finanțare prin Planul Național Strategic 2023-2027”, organizat de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală din cadrul MADR, la Hotel Unirea, Iași, începând cu ora 09.30.

Conferinţa este organizată în cadrul campaniei „Caravana Cunoaşterii” și se adresează în principal fermierilor, organizațiilor societății civile și partenerilor economici, sociali și de mediu.

Sunt prezenți producători locali, fermieri și autorități importante din Iași.

Cele mai importante declarații făcute de ministrul Petre Daea:

„Primarii, oamenii care stau în locul în care se intersectează toate acțiunile, dau răspuns la întrebările zilei, cu dorința de a fi împreună pentru binele tuturor și în folosul romanilor. Mulțumesc tuturor!

Aici la Iași se pregătesc cadrele de mâine pentru agricultura românească. Mulţumesc presei, mai ales în aceste momente deosebit de grele. Dau licăritul de speranță atât de necesar.

Din 2018, când am avut întâlnirea cu Phil Hogan, am reușit să ajutăm fermierii. În Ministerul Agriculturii am început să facem toate lucrurile ca fermierii să fie ajutați. În 2020 am luat acea decizie politică ca să dăm notă de interes și de specificitate a ţării, ca să găsim interes în conceptul european și să stabilim 3 obiective importante. România e ţara cu drepturi depline.

Miniștrii participă la dreptul de decizie, la actul democratic al deciziei europene. Atunci am decis să nu plafonăm preţurile, că nu este potrivit pentru România să lăsăm această plată pentru suprafață indiferent de mărimea ei.

Trebuie să menținem structurile pe care le avem în ţară, să menținem acele instituții la locul faptei, structura validată de activitatea lor, AFIR-ul și APIA, să nu așteptăm pregătirea instituțională, ca ele să fie imediat la dispoziția fermierilor. Toți fermierii să aibă un start egal pe piața europeană.

Este vorba de o eco-condiționalitate care obligă fermierii ca în timpul unui an, timp de 30 de zile trebuie să păstrezi 20 la sută teren lucrat, restul să fie acoperit.

Prin PNS obiectivul este de a atinge un anumit nivel privind condițiile de mediu. Schimbările climatice au devenit o realitate și nu o ficțiune. Avem posibilitatea să facem corecții anuale la plan asigurându-ne de flexibilitatea planului. Noile principii ale reformei aplicate în perioada 2022-2027. Bugetul are 12,5 milioane euro. Pentru Pilonul 1, banii sunt sunt 9,78 milioane lei, iar Pilonul investițional 5,87 miliarde euro. E nevoie sa investim în tehnologie, să introducem perdelele forestiere. Nu trebuie să neglijăm nicio suprafață de teren. Să creăm un climat favorabil creșterii și dezvoltării plantelor, investiții în irigații”.

Comentarii
  • a inviat prostu tarii ? dae ??

  • Ar fi un băiat bun, dacă nu ar fi un trombonist excesiv și ușor aterosclerotic cerebral!

  • Asta nimic nu face, in schimb vorbeste incontinuu si aiurea. Nimeni nu il baga in seama, sunt profesionisti adevarati ce pot face mult mai mult pentru agricultura. dar totul e pe carnet de partid, din pacate.

  • Auzi la el ,, cadrele de maine ” ….. heiiiiii ….. trezestete. Ai ramas ancorat in comunism.

  • A reusit sa nu adoarma ?? 🤣

  • „Cadrele” didactice de la direcția agricola? Cum poți sa ții în funcție de director un individ anost care în același timp are și norma întreaga la usamv? E clar ca nu știi nimic despre funcția publica….

  • Se pare ca unii scriu in necunostinta de cauza.Daea este un bun profesionist.Oare ce pregatire au cei care scriu aiurea despre acest om?Cu siguranta sunt lipitori de afise pe undeva pe la tara,la partid pe… dreapta.

  • Am fost astazi in Piata Alexandru si ce sa vezi.La sectorul Lactate toate vanzatoarele si vanzatorii erau acoperiti pe cap si cu halate albe.Preparatele din carne au disparut.Moldovenii vindeau doar nuci.Toti stiau ca vine ministrul Daea.Oare cine i-a indemnat sa faca acest lucru?Minciuna inca persista.

  • DAEA ….Un ministru care vorbește mult, dar nu spune nimic….îți poste vorbi non stop dar ….nu spune nimic …un om de baza al societății socialiste …ar fi fost bun de agitator…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *