Prima pagină » Actualitate » Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „M-am vaccinat astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Dr. Carol Davila, după un an de zile în care am fost îngrijorată pentru sănătatea familiei și a celor din jur”
Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „M-am vaccinat astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Dr. Carol Davila, după un an de zile în care am fost îngrijorată pentru sănătatea familiei și a celor din jur”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „M-am vaccinat astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Dr. Carol Davila, după un an de zile în care am fost îngrijorată pentru sănătatea familiei și a celor din jur”

20 ian. 2021, 16:17,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a publicat miercuri, 20 ianuarie 2021, un mesaj pe o rețeaua de socializare Facebook, imediat după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19.

”M-am vaccinat astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Dr. Carol Davila, după un an de zile în care am fost îngrijorată pentru sănătatea familiei și a celor din jur”, a precizat aceasta.

Prima declarației a Ralucăi Turcan, după ce s-a vaccinat anti-Covid-19

Ministrul Muncii a declarat că în sfârșit s-a imunizat împotriva noului coronavirus. Aceasta a stat cu grijă un an de zile pentru sănătate familiei sale și a prietenilor. Raluca Turcan susține că această campanie de vaccinare se derulează foarte bine, România regăsindu-se pe locul 6 la nivelul Europei.

”M-am vaccinat astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Dr. Carol Davila, după un an de zile în care am fost îngrijorată pentru sănătatea familiei și a celor din jur. Cu aproximativ 11 luni în urmă, când am avut primul caz confirmat de Covid în România, ne gândeam cu toții când va veni momentul unei soluții gratuite și simple pentru ca viețile noastre să revină la normal. Acea soluție este vaccinarea și astăzi trăim acest moment.

În România, campania de vaccinare se derulează foarte bine: suntem pe locul 6 la nivel european, din perspectiva persoanelor vaccinate și care s-au înscris la vaccinare și lucrul acesta ar trebui să dea curaj tuturor. Avem acum acces la vaccin gratuit și simplu, care poate să permită tuturor să respecte atât sănătatea personală, cât și sănătatea celor din jur, să contribuie la reluarea vieților noastre de odinioară, să repornim economia și să ne reluăm mobilitatea”, a declarat fostul vicepremier Raluca Turcan.

Evaluarea primei etape de vaccinare

În continuarea declarației sale, Raluca Turcan a precizat că a făcut o evaluare a modului în care s-a derulat prima etapă de imunizare. Nu mai puțin de 46% din personalul medical s-a vaccinat. În etapa a doua, 57% din persoane incluse în categorie s-au vaccinat sau au optat pentru imunizare. Aceste procente sunt încurajatoare, a adăugat ministrul.

„Am făcut o evaluare a modului în care s-a derulat prima etapă de vaccinare pentru personalul de îngrijire la domiciliu și personalul din centrele rezidențiale pentru vârstnici. Până în momentul de față, aproximativ 46% din categoria personalului din prima etapă s-a vaccinat sau și-a exprimat opțiunea pentru vaccinare. Pentru etapa a doua, care include beneficiarii din centrele rezidențiale – persoanele peste 65 de ani și pe cele cu boli cronice – un procent de 57% s-au vaccinat sau au optat pentru vaccinare. Sunt procente încurajatoare, dar care ne îndeamnă la o intensificare a bunei informări cu privire la necesitatea vaccinării. Îndemn autoritățile locale să intensifice eforturile în centrele de vaccinare, astfel încât un număr cât mai mare de persoane vulnerabile să poată fi vaccinate în etapele în derulare”, a scris Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, pe o rețea socială, după ce a fost vaccinată anti – Covid-19.

✅ M-am vaccinat astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Dr. Carol Davila, după un an de zile în care am fost…

Posted by Raluca Turcan on Wednesday, 20 January 2021

Prim-ministrul Florin Vasile Cîțu s-a vaccinat sâmbătă, iar președintele României, Klaus Iohannis s-a imunizat vineri, în prima zi a etapei a doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`