Prima pagină » National » Ministrul Muncii, mesaj de 1 Mai: ,,Criza din piața muncii cauzată de război va lovi persoanele vulnerabile”
Ministrul Muncii, mesaj de 1 Mai: ,,Criza din piața muncii cauzată de război va lovi persoanele vulnerabile

Ministrul Muncii, mesaj de 1 Mai: ,,Criza din piața muncii cauzată de război va lovi persoanele vulnerabile”

01 mai 2022, 09:40,
BZI.ro, în National

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, ministrul Marius Budăi a transmis un mesaj în care îşi exprimă gratitudinea faţă de cei care îşi exercită meseriile cu devotament, dar şi îngrijorările legate de efectele războiului.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că, după doi ani în care ziua de 1 Mai a fost umbrită de restricțiile impuse de pandemie, în acest an sărbătoarea este marcată de efectele războiului din Ucraina.

„Dacă în ultimii doi ani Ziua Internațională a Muncii a fost umbrită de restricțiile dure impuse din cauza pandemiei de Covid-19, în acest an, deși avem libertatea de a fi împreună, resimțim efectele războiului. Asistăm cu toții la distrugerea a zeci, sute de mii de locuri de muncă, de întreprinderi și de vieți. La fel ca și criza generată de pandemie, criza din piața muncii cauzată de război va lovi cel mai puternic în persoanele cele mai vulnerabile”, spune, într-un mesaj adresat cu ocazia zilei de 1 mai Marius Budăi.

Acesta spune că acum „trebuie să fim solidari și să rămânem centrați pe nevoile oamenilor afectați cel mai puternic de efectele pandemiei ori ale războiului”.

„La mulți ani tuturor celor care muncesc și mă înclin în fața tuturor celor care au fost în prima linie pentru a-și ajuta semenii afectați de pandemie, iar acum își fac cu devotament meseriile și vin în sprijinul celor care fug din calea războiului”, a mai transmis ministrul Muncii.

Comentarii
  • Păi va lovi, dacă nu cumva a si lovit! Noi ne ocupăm de războaiele altora, aruncăm acolo tone de bani în loc sa ne ocupăm de bunul mers al țării. De ce nu iese nimeni niciodată sa spună ce costuri implică aceaste războaie externe care sub nici o formă nu au legătură cu țara noastră?! Nouă ne mor aici oamenii în spitale care sunt vai de mama lor, dar noi avem bani de aruncat pe geam la străini pt asistență medicală, suport logistic militar si multe alte cheltuieli care nu au legătură cu țara noastră.

  • Criza a inceput cu aproape 8 luni inainte de razboi si a debutat cu cresterea preturilor la energie, materii prime si alimente. Razboiul nu a modificat mare lucru.
    Sa luam pretul la gaz pe piata spot. In martie – aprilie 2021, pretul era 22-25 euro/MWh. In noiembrie-decembrie 2021, pretul oscila in jurul valorii de 92 euro/MWh, cu un peak de 181 euro/MWh. In martie 2022, pretul a oscilat in jurul valorii de 98 euro/MWh, cu un peak de 221 euro/Mwh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *