Prima pagină » National » Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Avem bani pentru pachetul de ajutor social”
Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Avem bani pentru pachetul de ajutor social”

Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Avem bani pentru pachetul de ajutor social”

16 apr. 2022, 21:22,
în National

Ministrul Muncii Marius Budăi i-a asigurat pe români de faptul că există bani pentru pachetul de ajutor social, subliniind că primele vouchere se vor acorda din bani proveniți de la bugetul de stat. Ministrul a reiterat că acestea vor fi emise începând cu data de 1 iunie.

„Cu siguranță că avem banii, altfel nu ne-am fi avântat. Primele discuții au avut loc la Bruxelles, urmează să fie parafate și documentele. Suntem pregătiți că prima transa să o dam din bugetul de stat fără niciun fel de probleme.

Voucherele vor fi implementate începând cu 1 iunie pentru că este nevoie de elaborarea actelor normative și a normelor de avizare (…). Voucherele se vor da odată la doua luni. Începe cu iunie, apoi iulie, august și tot așa …”, a spus Budăi, sâmbătă, la Realitatea Plus.

Marius Budăi a vorbit despre primul pachet social

Ministrul Muncii a arătat, de asemenea, că în atenția să se află românii vulnerabili și companiile.

„Gândiți-vă care ar fi fost situația acum daca nu implementam primul pachet social, în luna ianuarie. (…) Trebuie să venim cu masuri către mediul de faceri pentru a păstra locurile de munca. Cea mai buna protecție sociala este păstrarea locului de munca”, a spus Budai.

Ministrul Marius Budăi: „Trebuie să sprijinim mediul de afaceri și categoriile vulnerabile”

Întrebat cum comentează afirmația lui Daniel Dăianu, care a vorbit recent despre scenariul îngrijorător al înghețării pensiilor și concedieri în rândul bugetarilor, ministrul Muncii a răspuns: „Am făcut o analiza la Ministrul Muncii  și am constatat că aș mai avea nevoie de angajați că să pot implementată și PNRR-ul și fondurile europene și toate strategiile pe care le avem în vedere. Nu cred că putem vorbi de concedieri în masa. Fiecare ministru trebuie să își facă curățenie în propria curte.

„Despre înghețări, cu siguranță romanii știu că nu noi, cei de la PSD, susținem așa ceva. Trebuie să sprijinim mediul de afaceri și categoriile vulnerabile. Eu am un principiu – nu suntem în stare, lasă pe alții și plecam acasă.

PNRR ne condiționează majorarea pensiilor (…). Din cauza avalanșei de preturi s-a uitat foarte repede faptul că, recent, în ianuarie, am avut o majorare. S-au uitat din cauza creșterii preturilor și e normal să fie așa. Când voi avea ceva concret, voi comunica. Înțeleg curiozitatea și vă înțeleg profesionalismul, permiteți-mi să comunic când am ceva de spus. Nu vreau să creez vreo așteptare și să nu o pot îndeplini”, a transmis ministrul.

Referitor la noua lege a pensiilor, Marius Budăi a spus: „Suntem în prezent într-o triada cu Banca Mondiala, Guvernul României și celălalt minister, plus Comisia Europeana (…). Foarte mulți cer să nu renunțam la legea actuala. Lucram. Am reușit să nu cheltuim cei 4 milioane de euro puși în PNRR de cineva anume; 2,3 milioane dosare de pensii sunt deja introduse că să putem face calcul final privind recalcularea pensiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *