Prima pagină » Actualitate » Ministrul Muncii, Marius Budăi a explicat modalitatea prin care vor fi crescute pensiile în 2022
Ministrul Muncii, Marius Budăi a explicat modalitatea prin care vor fi crescute pensiile în 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi a explicat modalitatea prin care vor fi crescute pensiile în 2022

08 dec. 2021, 11:25,
în Actualitate

Ministrul Muncii a oferit unele precizări legate de creșterea pensiilor din România. Marius Budăi a menţionat faptul că pensia minimă va fi de 1000 de lei şi că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu indemnizaţiile sociale. De la 1 ianuarie 2022, punctul de pensie va crește până la 1.586 de lei. În condiţiile în care în aceste momente același punct este de 1.442 lei.

În altă ordine de idei, ministrul a dat asigurări că indifiderent de pensia existentă în aceste momente, potrivit noului calcul, valoarea minimă a acesteia va fi de 1.000 de lei.

Marius Budăi a explicat care va fi pensia minimă în România în 2022

Conform declaraţiilor ministrului Muncii, toţi pensionarii vor avea creșteri consistente ale pensiilor. Așadar, în România, în 2022, niciun pensionat nu va avea o pensie sub 1.000 de lei. Pentru ceilalți pensionari, conform lui Marius Budăi, se va calcula numărul de puncte de pensie, iar acesta se va înmulți cu valoarea nouă a punctului de pensie – 1.586 de lei – și se va afla noul cuantum al pensiei.

„Avem două etape în creşterea pensiilor: începem cu creşterea pensiei minime, cu indemnizaţiile sociale şi acestea se majorează de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Toţi cetăţenii care au între 800 şi 1.000 de lei şi 1.000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie. Adică, de la 1.442 de lei la valoarea de 1.586 de lei.

Se calculează noul cuantum. Dacă acel nou cuantum nu ajunge la valoarea de 1.000 de lei se completează, deci, nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei.

Pentru ceilalţi se calculează numărul de puncte de pensie, se înmulţeşte cu valoarea nouă a punctului de pensie de 1.586 de lei şi se află noul cuantum al pensiilor, asta începând cu 1 ianuarie 2022. a declarat ministrul Muncii conform bugetul.ro.

 

Marius Budăi a oferit câteva explicaţii despre sursa banilor pentru pensii

În urmă cu câteva zile Marius Budăi a declarat că dă asigurări că toate proiectele din programul de guvernare vor fi puse în aplicare. Ministrul a lansat și un atac la adresa fostului ministru USR, Cristian Ghinea, despre care a spus că nu cunoaște deloc sistemul de pensii.

Pune în antiteză doua subiecte total diferite pensiile din sistemul public şi pensiile speciale. Eu nu o să intru în acest joc, vreau doar să-i liniștesc pe cetățenii români. Ceea ce am trecut în programul de guvernare se va întâmpla începând cu luna ianuarie indiferent cât încearcă unii sau alți să-i panicheze pe pensionari, încercând să acopere pe ceea dumnealor nu au făcut cât au fost în Guvern.

Mai exact, majorarea valorii punctului de pensie de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei, majorarea indemnizației sociale de la 800 de lei la 1000 de lei, un sprijin pentru cei cu pensii de până în 1.600 de lei pentru a crea un scut în faţa acestui val de scumpiri deja năprasnic, majoararea alocațiilor copiilor, instituirea celei de-a 13 indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Lucrăm pe două linii una de acte de normative alata de impact altfel încât acestea să fie la timp terminate şi aprobate în Guvern ca să stea bază pentru construcţia bugetului pentru anul 2022″, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la emisiunea Descoperiţi de la Antena 3.

O idee avansată de social democrați legată de modalitatea de finanțare a creșterii pensiilor este cea a impozitării firmelor mari. Totuși, președintele PNL, Florin Cîțu s-a opus acestei idei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024