Prima pagină » Actualitate » Ministrul Muncii, criticat de premierul Nicolae Ciucă: „Voi lua măsuri” – VIDEO
Ministrul Muncii, criticat de premierul Nicolae Ciucă: „Voi lua măsuri” - VIDEO

Ministrul Muncii, criticat de premierul Nicolae Ciucă: „Voi lua măsuri” – VIDEO

31 aug. 2022, 17:11, 5 ,
BZI.ro, în Actualitate

Prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, i-a reproșat, miercuri, 31 august 2022, într-o conferință de presă, ministrului Muncii, Marius Budăi de la Partidul Social Democrat că a vorbit despre creșterea salariilor și a pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

Critica premierului vine după o ședință tensionată la vârful Partidului Național Liberal, cu acuzații la adresa lui Marius Budăi.

Premierul Nicolae Ciucă l-a criticat pe ministrul Marius Budăi

Nicolae Ciucă l-a criticat dur pe ministrul Marius Budăi, după ce ministrul Muncii și Protecției Sociale a făcut declarații despre creșterea salariului minim pe economie și creșterea pensiei minime, în România.

„Vom propune în coaliția politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei. Valoarea va fi obligatorie. Aceasta înseamnă că 2800 de lei vor fi taxați, deci efortul suplimentar este pentru acei 250 de lei iar 200 de lei rămân în continuare netaxați. Ne dorim ca în România să încercăm pe cât posibil să nu mai existe sărăcie în muncă”, a transmis astăzi Marius Budăi, ministrul Muncii.

Premierul afirmă că românii așteaptă măsuri reale și nu vorbe deșarte.

„Eu sunt convins că dl Budăi ştie foarte bine ce scrie în fişa postului guvernului şi ce scrie în fişa postului ministrului Muncii. Atunci când venim cu astfel de propuneri, cel puţin în ceea ce priveşte majorarea salariilor şi a pensiilor, trebuia să aibă în vedere că era obligatorie consultarea Consiliului Naţional Tripartit şi o discuţie în coaliţie. Toate aceste chestiuni le vom clarifica. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii aşteaptă de la noi, să ştie că guvernul este în stare să ia măsuri reale şi nu vorbe. Aici discutăm de ce facem, nu de ce vorbim”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Interpelat dacă ministrul PSD va fi pedepsit, Nicolae Ciucă a răspuns: „Sunt decizii şi măsuri pe care le voi lua”.

Nicolae Ciucă, anunț crucial privind facturile la energie

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, a ținut să mai anunțe joi, 31 august 2022, faptul că Executivul dorește să aprobe OUG în sectorul energetic.

„Am primit atât planul de iarnă, cât și datele pe care le-am solicitat de la Ministerul Energiei și alte instituții. În momentul în care a început ședința la partid a început și la Guvern.
PNL susține plafonarea prețurilor la energie. Nu am cifrele în momentul de față. Impozitarea în energie poate să fie și de 100%. Este foarte posibil ca în funcție de impactul bugetar să avem în vedere o diminuare cu 15%, așa cum a cerut UE, a pragului de consum până la care se face reducerea”, a declarat Nicolae Ciucă.

Astfel, prim-ministrul a precizat că mâine, 1 septembrie 2022m urmează să aprobe ordonanța în cadrul unei ședințe de Guvern. De asemenea, planul în ceea ce privește pregătirea pentru iarna 2022 – 2023 urmează să fie analizat joi în Comitetul interministerial, astfel încât să fie definitivate concluziile pentru a putea fi luată o hotărâre în privinţa modificărilor la Ordonanţa de urgenţă privind compensarea preţurilor la energie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat anterior în decursul zilei că planul pentru iarnă a fost finalizat.

Astfel, în urma declarațiilor făcute de ministrul Muncii, Marius Budăi, premierul Nicolae Ciucă l-a criticat dur, afirmând că va discuta cu colegii săi și va lua măsuri în ceea ce-l privește.

Comentarii
  • Adica e Ok sa dam moka la ucraineni, e Ok sa dam gazul nostru la nemti, dar nu e Ok sa marim pensiile la batrani.

  • La etaj am o pereche de batrani. Vai de capul lor. Merg tocmai pana in Piata Nicolina, pentru ca acolo rosiile sunt mai ieftine cu 1 leu si ceva. Mananca supa cu paine, carne numai duminica. Aprind lumina cu economie, fiindca frigiderul consuma si n-au bani sa le plateasca pe amandoua. Televizorul l-au desfiintat – fac economie la curent si nu platesc abonamentul.
    Si noua ne este greu, dar suntem in putere si ne mai descurcam. Mai facem si altceva pe langa job. Dar ei, la 75-80 de ani, ce pot sa faca? Doar sa inchida ochii.

  • Mariti la bugetari cat mai mult ,salarii bengoase,tichete de vacanta ,zile libere etc,si amaratul munceste pe 1500 sa le plateasca lor salariile si plimbarile ,

  • Dar ce si unde muncesti dumneata pe 1500? Vino in constructii. Eu dau 3000 si ceva la necalificati.

  • Trebuie schimbat acest individ,MINCINOS, căci numai despre majorarea pensiilor vorbește. Ce jigodii,cum poți tu minți pe bieții pensionari ca la vei mari pensiile dar la anul ,când preturile au luat-o razna anul asta și cu cât vor mai creste pana la anul. Ce mărire fac ei în Ianuarie când este lege pentru indexarea lor. O sa spuneți ca aceasta lege a fost anulata dar ma întreb oare cum aceasta lege poate sa nu fie respectata dar Legea pensiilor nesimțite trebuie respectata.CCR și avocatul poporului de ce nu sau sesizat din oficiu atunci când Legea nu a fost respectata? Asa este în România ,tara condusa de oameni lipsiți de scrupule,ne meritam soarta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *