Prima pagină » National » Ministrul Muncii a făcut anunțul! Sunt vizați românii care muncesc fără a avea veniturile declarate
Ministrul Muncii a făcut anunțul! Sunt vizați românii care muncesc fără a avea veniturile declarate

Ministrul Muncii a făcut anunțul! Sunt vizați românii care muncesc fără a avea veniturile declarate

03 iun. 2024, 14:00,
în National

Ministrul Muncii a făcut anunțul! Simona Bucura-Oprescu, face un apel la lucrătorii români, cărora le recomandă să nu muncească fără ca toate veniturile lor să fie declarate şi taxate, ea explicând că cei care acceptă acest compromis acceptă şi că vor avea pensii mai mici. Iată de ce sunt vizați românii care muncesc fără a avea veniturile declarate.

Ministrul Muncii a făcut anunțul!

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, îi îndeamnă pe români să nu accepte să lucreze fără a avea toate veniturile declarate și taxate.

,,,Românii să nu accepte să lucreze fără toate veniturile declarate, fiindcă dacă ai acceptat asta înseamnă că ai acceptat un compromis şi cu privire la pensia ta. Este foarte important ca românii să înţeleagă că fiecare tip de venit, dacă este purtător de contribuţii de asigurări sociale, înseamnă că vei avea şi o pensie mai mare şi trebuie de fiecare dată să fie atenţi la acest aspect.”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Totodată, Simona Bucura Oprescu i-a asigurat pe români că toate pensiile vor fi recalculate.

„Toate pensiile vor fi recalculate. Fac foarte mult teren, întâlnesc foarte mulți pensionari și mulți dintre aceștia, în funcție de tipul de pensie pe care îl primesc întreabă: „Dar pensia mea va fi recalculată?”. Da, toate pensiile vor fi recalculate, suntem în grafic atât la Casa Națională de Pensii Publice, cât și la casele teritoriale de pensii, cât și la minister. ”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Cu cât vor fi impozitate pensiile românilor

Mulți vor să afle cu cât vor fi impozitate pensiile românilor în 2024. Schimbările aduse în noul Cod Fiscal vor influența modul în care sunt impozitate unele pensii ale românilor, în funcție de suma lunară pe care o primesc.

Casa Națională de Pensii Publice a publicat recent noul mecanism de impozitare al pensiilor din România. Conform acestuia, pensionarii din România vor fi impozitați începând de la suma de peste 2.000 de lei în sus. Astfel, cei cu o pensie sub 2.000 de lei lunar nu vor fi afectați de impozitare.

„Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. Veniturile lunare din pensii sub nivelul de 2.000 lei NU sunt supuse impozitării cu 10%. Persoanele fizice, cu venituri din pensii beneficiază de asigurare în sistemul asigurărilor sociale de sănătate fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate. Câştigul salarial mediu net utilizat la calculul impozitului pe venitul din pensii de serviciu este de 4.426 lei.”, a transmis Casa Naţională de Pensii Publice.

Pensionarii care primesc pensii de până la 2.000 de lei, inclusiv, vor fi scutiți de plata impozitului. Pentru cei cu pensii care depășesc suma de 2.000 de lei, impozitarea se va face progresiv, în funcție de trei praguri: un impozit de 10% se va aplica pentru pensiile mai mari de 2.000 de lei, dar mai mici sau egale cu câștigul salarial mediu net, adică 4.733 de lei n 2024, un impozit de 15% se va percepe pentru partea pensiei cuprinsă între câștigul salarial mediu net și câștigul salarial mediu brut, adică 7.567 de lei pentru 2024, un impozit de 20% va fi aplicat pentru suma care depășește câștigul salarial mediu brut pentru 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`