Prima pagină » National » Ministrul Mediului, Tanczos Barna, atac la adresa tuturor șoferilor din România! În 90% dintre mașinile din București se află doar o persoană
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, atac la adresa tuturor șoferilor din România! În 90% dintre mașinile din București se află doar o persoană

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, atac la adresa tuturor șoferilor din România! În 90% dintre mașinile din București se află doar o persoană

17 dec. 2021, 15:05,
BZI.ro, în National

O problemă sensibilă a fost abordată de ministrul Mediului chiar de Vinerea verde. Așadar, una dintre cele mai mari probleme de mediu sunt reprezentate de numărul mare de maşini în care se află doar o persoană. Tanczos Barna este de părere că problema ar fi rezolvată prin car-sharing.

Nu sunt primele probleme de mediu abordate de ministrul UDMR. Recent acesta afirmat faptul că poluarea cauzată de arderea gunoaielor este o reală problemă.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susţine că o problemă mare de poluare este reprezentată de maşinile în care se află o singură persoană

Conform declaraţiilor făcute de Tanczos Barna, o reală problemă a poluării este reprezentată de existenţa a maşinilor în care se află doar o singură persoane. Acesta susţine că a observat acest lucru la 90% dintre autoturismele care se deplasează în București:

„În mediul urban unul dintre motivele cele mai răspândite ale poluării generate de transport este deplasarea cu mașina personală. Azi dimineața (vineri dimineață – n.r.), la o analiză sumară, am constatat că în traficul din București în 90% din autoturismele care se deplasează, se află doar o singură persoană”, scrie pe Facebook Tanczos Barna. Tanczos a venit vineri la minister cu mașina unui coleg.

În schimb, o soluţie la această problemă ar fi încurajarea acţiunilor de tip car-sharing. Acest lucru ar duce la ameliorarea impactului negativ:

„De Vinerea verde, am venit la minister împreună cu un coleg într-o mașină electrică. A fost o ocazie bună să socializăm, iar pe termen lung astfel de metode pot diminua inclusiv costurile de transport, și sunt mai prietenoase cu mediul”, conchide Tanczos Barna.

Tanczos Barna propune interzicerea centralelor de apartament

Conform declaraţiilor făcute de ministrul Mediului, centralele de apartament ar trebui interzise din cauza faptului că reprezintă o sursă de poluare mare. Tánczos Barna este de părere că acest lucru nu se poate aplica retroactiv pentru că nu se pot scoate din casele oamenilor. Totuşi, acest lucru ar putea fi valabil pentru blocurile care se construiesc în acest moment.
Altfel spus, ministru a ridicat problema poluării şi din perspectiva traficului dar şi a încălzirii globale:

“Aerul poluat va fi poluat din cauza traficului, din cauza încălzirii, foarte multe centrale individuale – este o situaţie de fapt – nu poţi să te duci în trecut să le scoţi din apartamente, dar măcar pentru blocurile noi. Trebuie să interzicem să fie instalate centrale individuale pentru construcţiile noi, să începem de undeva”, a mai transmis Tánczos Barna.

România este groapa de gunoi a Europei dar ministrul Mediului se face că nu vede

În altă ordine de idei, România pare să fi ajung groapa de gunoi a Europei. Periodic, la controalele vamale sunt oprite sute de tone de deşeuri care ar trebui să intre în România. Totuşi, controlorilor le scapă ale sute de tone de gunoaie, multe dintre ele periculoase pentru mediu. Această problemă este una comună iar ultima dată s-a întâmplat chiar pe data de 21 iunie 2021 atunci când vameșii au oprit intrarea în țară a 100 de tone.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *