Prima pagină » Actualitate » Ministrul Mediului a anunțat că plajele de pe litoralul românesc vor fi gata la 1 mai
Ministrul Mediului a anunțat că plajele de pe litoralul românesc vor fi gata la 1 mai

Ministrul Mediului a anunțat că plajele de pe litoralul românesc vor fi gata la 1 mai

30 mart. 2022, 19:00,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat că plajele de pe litoralul românesc vor fi gata la 1 mai. În următoarea perioadă, vor fi semnate actele adiționale cu operatorii de plajă, a precizat acesta.

Tánczos Barna a vorbit despre plajele de pe litoral unde s-au făcut intabulările și lotizările necesare. În perioada următoare se vor încheia acte adiționale cu operatorii de plajă și plajele vor fi gata la timp, a precizat ministrul.

Tánczos Barna a mai spus că pe plaja nouă au fost finalizate procedurile. Pe termen mediu și lung autoritățile vor concepe un Plan Urbanistic Zonal (PUZ). De asemenea, va fi organizat un concurs internațional de proiecte pentru amenajarea zonei. Noul PUZ ar putea să fie gata în cel mult doi ani, a precizat Tánczos Barna.

Refugiații din Ucraina au adunat gunoaie de pe plajă pentru a mulțumi românilor

Mai multe grupuri de refugiaţi din Ucraina, cazate în Mamaia Nord sau Constanţa, au fost văzute adunând gunoaiele de pe plaje. Oamenii au făcut asta din proprie iniţiativă şi spun că este modul lor de a mulţumi românilor pentru ajutorul acordat în aceste momente cumplite.

Dacă în urmă cu câteva zile, un grup de aproximativ 20 de refugiaţi din zona Odesa, cazaţi în blocurile din Mamaia Nord, a ieşit să cureţe plaja de gunoaie şi resturi de materiale de construcţii, acţiunile ucrainenilor continuă şi în alte zone ale litoralului românesc.

Românii au mulțumit refugiaților pentru gestul lor

Marianna Oganesovna, refugiată din Ucraina, a participat alături de alte femei din ţara sa şi de copiii acestora la strângerea gunoaielor de pe o plajă din Constanţa, zona Pescărie.

„Este singurul mod în care vă putem mulţumi pentru înţelegere: ajutăm la curăţarea terenurilor în Constanţa. Mulţumim pentru tot”, spune ucraineanca.

Românii au apreciat gestul refugiaţilor, le-au mulţumit şi au concluzionat că asta este o lecţie pentru noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *