Prima pagină » Actualitate » Ministrul Marcel Vela, despre abuzurile față de animale: „Nu voi tolera sub nicio formă!”
Ministrul Marcel Vela, despre abuzurile față de animale: „Nu voi tolera sub nicio formă!”

Ministrul Marcel Vela, despre abuzurile față de animale: „Nu voi tolera sub nicio formă!”

23 nov. 2020, 10:33,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut un anunț duminică seară, 22 noiembrie 2020, prin care anunța faptul că a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. Decizia a venit după ce un patruped a fost incendiat în judeţul Buzău de trei tineri cu sânge rece.

Trei adolescenți din Buzău au turnat acetonă pe un cățel. Aceștia, au considerat de cuviință că este de-a dreptul amuzant să-i dea foc. Pentru a se lăuda cu isprava lor au imortalizat momentul și imaginile au apărut pe internet. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău s-au autosesizat și i-au identificat de urgență pe agresori. Din fericire, necuvântătorul a fost găsit și ridicat de polițiști, predându-l asociației pentru protecția animalelor.

„Dragi prieteni,
Așa cum ați aflat, câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini bune. Pentru cei care nu cunosc povestea, vă spun că a fost victima inconștienței și teribilismului a trei adolescenți din comuna Zărnești. Aceștia au turnat acetonă pe cățel și i-au dat foc, iar pentru a-și prezenta “bravura” au postat filmulețul pe o rețea de socializare. În urma apariției imaginilor pe internet, polițiștii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat și i-au indentificat pe tinerii agresori. Din fericire, cățelul a fost găsit astăzi la domiciliul autorilor. Polițiștii l-au ridicat și predat asociației pentru protecția animalelor Kola Kariola, care va avea grijă de el”, a transmis ministrul Marcel Vela.

Violența împotriva animalelor, pedepsită de lege

Ministrul Marcel Vela susține că trebuie să fim atenți și să protejăm viața animăluțelor. În cazul relatat mai sus, s-a întocmit un dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor. Ministrul MAI a declarat ca nu va tolera sub nicio formă abuzurile și violențele asupra animalelor. În speță, s-a propus Cabinetului Orban înființarea Poliției Animalelor în cadrul MAI.

„Cu toții trebuie să fim atenți și să protejăm viața și aceste suflete nevinovate! De asemenea, pentru a clarifica toate aspectele, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. Întotdeauna voi fi ferm cu cei care pun în pericol sănătatea acestor suflete dând dovadă de asemenea cruzimi. Cruzimile asupra animalelor comise de către tineri au consecințe extrem de grave în comportamentul lor de mai târziu și se pot transforma în infracțiuni cu violență împotriva oamenilor. Și nu mă refer doar la cazul prezentat aici. Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele îndreptate asupra necuvântătoarelor, motiv pentru care am propus și s-a adoptat în Guvernul României înființarea Poliției Animalelor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a publicat ministrul Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

Dragi prieteni,

Așa cum ați aflat, câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini…

Posted by Marcel Vela on Sunday, 22 November 2020

Din nefericire, în România, tot mai multe persoane supus animalelor la chinuri groaznice sau le abandonează după ce nu mai vor sau nu mai pot avea grijă de ele. În anul 2020, potrivit reprezentanților Padocului din Iași, s-au adus de două ori mai mulți căței. Patrupezii au fost aduși atât de către stăpâni, dar și de către cei care i-au găsit abandonați pe stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *