Prima pagină » Actualitate » Ministrul Lucian Bode, surprins fără mască la Festivalul Untold. Sindicatul Europol: Legea în România se împarte între „jmecheri” și „fraieri”
Ministrul Lucian Bode, surprins fără mască la Festivalul Untold. Sindicatul Europol: Legea în România se împarte între

Ministrul Lucian Bode, surprins fără mască la Festivalul Untold. Sindicatul Europol: Legea în România se împarte între „jmecheri” și „fraieri”

13 sept. 2021, 08:43,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Sindicatul Europol a avut o reacţie imediat după ce ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost remarcat la festivalul de muzica Untold fără mască de protecție, așa cum prevede legea. Reprezentanţii Europol au menţionat faptul că legea în România se împarte între „jmecheri” și „fraieri”.

Sindicaliștii au remarcat că ministrul Lucian Bode s-a comportat exemplar la poza oficială, însă mai apoi și-a dat masca jos, deși nu ar fi trebuit.

„Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție.”, spun cei de la Europol.

Lucian Bode fără mască de protecţie la un concert cu mii de persoane

Sindicaliștii Europol mai atrag atenția asupra faptul că exista un dublul standard social utilizat în pandemia de Covid-19. Astfel, la concerte este permisă prezenţa a mii de persoane la un loc, însă la școală cu copiii, nu!

„Sigur, pentru poză oficială, a folosit-o, dar ulterior și-a dat-o jos. Asta pentru că Legea în România se împarte între ‘jmecheri’ și ‘fraieri’. Între cei care permit să se organizeze festivaluri cu zeci de mii de oameni care efectiv se iau în brațe în aglomerație și școlile unde nu se permite vizita părinților la prima zi de școală a copiilor lor.”, se mai arară în mesajul sindicaliștilor Europol.

În opinia sindicatului, atitudinea oficialului afectează încrederea cetăţeanului în autorităţile române.

„După ce această imagine cu ministrul Bode fără mască a devenit virală, ne întrebăm ce răspuns ar trebui să ofere un polițist din stradă cetățeanului care va fi amendat pentru nepurtarea măștii de protecție și îl va întreba dacă și Bode a fost amendat la UNTOLD pentru aceeași faptă.”, concluzionează polițiștii.

Mai mulți petrecăreți, prinși pe aeroport cu droguri pentru Untold

Doi cetăţeni străini, un francez şi un britanic, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca având asupra lor diferite cantităţi de substanţe interzise, susceptibile a fi din categoria drogurilor şi substanţelor psihotrope sau psihoactive. Aceştia au declarat că au venit în vizită în ţara noastră şi că substanţele sunt destinate consumului propriu.

”În cursul zilei de 10 septembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţiile Londra şi Paris, doi bărbaţi, cu vârsta de 32, respectiv 38 ani, cetăţeni din Marea Britanie şi Franţa. În baza analizei de risc, cei doi bărbaţi au fost selectaţi în vederea efectuării unor controale amănunţite asupra bagajelor personale. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagaje mai multe tipuri de substanţe interzise din categoria drogurilor, substanţelor psihotrope sau psihoactive: 10 comprimate şi jumătate susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy) şi 2 plicuri transparente ce conţin prafuri albe, susceptibile a fi cocaină şi amfetamină”, se arată într-un comunicat al IGPF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`