Prima pagină » Actualitate » Ministrul Lucian Bode, despre petrecerile din weekend: „E obligatoriu să avem proiect de lege pentru suspendarea activităţii agenţilor economici”
Ministrul Lucian Bode, despre petrecerile din weekend: „E obligatoriu să avem proiect de lege pentru suspendarea activităţii agenţilor economici”

Ministrul Lucian Bode, despre petrecerile din weekend: „E obligatoriu să avem proiect de lege pentru suspendarea activităţii agenţilor economici”

22 mart. 2021, 12:53,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susține astăzi, 22 martie 2021, faptul că este deranjat după ce s-a întâmplat în weekend. Oficialul are în vedere un proiect de lege prin care s- se închidă cluburile și restaurantele care organizează petreceri private și nu respectă regulile. Astfel, suspendarea activității agenților economici care nu respectă regulile de protecție sanitară poate fi hotărâtă doar în urma aprobării unui proiect de lege, în condițiile în care Curtea Constituțională a României a decis că nu pot fi introduse noi restricții prin OUG, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Am solicitat dlui președinte Ludovic Orban să aducă în discuția coaliției să aducă posibilitatea să putem să suspendăm activitatea acestor agenți economici. Avem două variante – amendarea proiectului de lege de aprobare a OUG pentru modificarera Legii 55 sau să venim cu un act normativ. Este obligatoriu să venim cu un proiect de lege, pentru că pe o decizie CCR, nu putem introduce noi restricții prin OUG, ci numai prin lege”, spune Lucian Bode.

Lucian Bode: „O amendă de 1.000 lei dată unui club de fițe în București nu rezolvă problema”

Oficialul menționează faptul că actul normativ trebuie să reglementeze extrem de clar în ce condiții se poate ajunge la suspendarea unui agent economic, în ce condiții se poate ajunge la sigilarea sediului și ce riscă agentul economic care nu respectă regulile.

Lucian Bode mai menționează că „o amendă de 1000 de lei dată unui club de fițe în București nu rezolvă problema”.

Cluburile și restaurantele care încalcă restricțiile vor avea activitatea suspendată, spune premierul României, Florin Vasile Cîțu, care anunță că Executivul are pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru situația în care Parlamentul nu aprobă propunerea Guvernului.

„Am avut un amendament pe care parlamentarii nu vor să îl depună, vom avea proiect de ordonanță de urgență prin care vom suspenda activitatea acelor cluburi”, a declarat Florin Cîțu.

În unele cluburi din București au fost organizate petreceri sâmbăta seara. Imagini au fost surprinse în mai multe localuri din zona de Nord și postate pe rețelele de socializare.

Petreceri în cluburile și restaurantele din București

În unele cluburi din Capitală, teoretic închise, petrecerile private se organizează fără nicio problemă, în vreme ce Bucureştiul este sufocat de sute de noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19.

Grija administratorilor acestor localuri nu a fost să respecte regulile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, ci să îi convingă pe petrecăreți să nu facă publice imagini din interior.

Pe o masă dintr-un restaurant de pe Șoseaua Nordului era postat mesajul:

„Dragi prieteni, pentru siguranța noastră, vă rugăm încercați să nu postați pe Facebook în această seară”.

Proprietarii unuia dintre cluburi au fost amendați cu 4.000 de lei. Alte 4 cluburi au primit amenzi de 6.500 de lei.

De asemenea, noaptea trecută polițiștii au spart o petrecere la care era prezent și un tânăr infectat cu COVID.

Reamintim faptul că în ziua de luni, 22 martie 2021, la nivel de Capitală vor exista mai multe discuţii cruciale. Conform autorităţilor, Florin Cîțu discută despre carantinarea Bucureștiului. În contextul în care municipiul se confruntă cu un număr mare de cazuri de infectări cu COVID-19, iar spitalele şi secțiile de Terapie Intensivă sunt aglomerate, Ministerul Sănătății ia în calcul şi modificarea parametrilor de carantinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *