Prima pagină » Actualitate » Ministrul Lucian Bode anunţă concedieri în MAI: ”Nu ne fac cinste cazurile de corupţie”
Ministrul Lucian Bode anunţă concedieri în MAI: ”Nu ne fac cinste cazurile de corupţie”

Ministrul Lucian Bode anunţă concedieri în MAI: ”Nu ne fac cinste cazurile de corupţie”

10 feb. 2022, 12:38,
în Actualitate

După ce a participat la bilanţul Direcţiei Generale Anticorupţie, Lucian Bode, ministrul de Interne, a afirmat joi, 10 februarie 2022, că în lupta anticorupţie, structurile MAI trebuie să fie primele care fac curăţenie în propria curte.

”Nu ne fac cinste cazurile de corupţie care erodează încrederea cetăţenilor în instituţii şi compromit eforturile angajaţilor oneşti” a declarat acesta.

Ministrul de Interne consideră că este nevoie de fermitate în acţiuni.

Ministrul Lucian Bode anunţă concedieri în MAI

Într-o declaraţie scrisă pe reţelele de socializare, ministrul Lucian Bode a vorbit despre măsurile ce trebuie luate pentru a câştiga încrederea cetăţenilor şi pentru a se putea construi organizaţii credibile.

”Am participat astăzi la evenimentul de bilanţ a activităţii desfăşurate, în anul 2021, de Direcţia Generală Anticorupţie, o structură esenţială a Ministerului Afacerilor Interne şi parte importantă a sistemului imunitar al MAI. Mediul de integritate trebuie protejat şi cultivat de către toate instituţiile statului, fiind o condiţie esenţială pentru a câştiga încrederea cetăţenilor şi pentru a construi organizaţii credibile” a declarat ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a atras în special atenţia asupra puterii exemplului, spunând că ”în lupta anticorupţie, structurile MAI sunt primele care îşi fac curăţenie în propria curte”.

Spre exemplu, în trecut, la Iași, angajații Prefecturii au beneficiat de cursuri în care li s-a atras atenția cu privire la respectarea legislației în vigoare, dar și despre efectele nerespectării acesteia. Participanților la astfel de cursuri li se prezintă riscurile la care se expun prin nerespectarea legislatiei, fiind vorba de fapte de luare de mită, trafic de influență sau fals în înscrisuri.

Ministrul Lucian Bode: „În structurile MAI este loc doar pentru angajaţi integri”

Ministrul de Interne considera prioritar protejarea imaginii instituţionale a MAI şi apărarea intereselor cetăţeanului. Acesta a mai adăugat că nu este permisă nici o concesie, ca „legea este lege pentru toţi”.

„În structurile MAI este loc doar pentru angajaţi integri”, a punctat ministrul Lucian Bode.

Ministrul de Interne a mai precizat şi faptul că ”importanţa acţiunilor de prevenţie pentru ca derapajele să fie identificate din timp, însă acolo unde este prea târziu răul trebuie retezat de la rădăcină”.

Acesta a vorbit despre înlăturarea celor care faz abuz în funcţie şi trec în partea corupţilor, considerând că nu fac deloc cinste meseriei pe care o reprezintă.

”Nu ne fac cinste cazurile de corupţie care erodează încrederea cetăţenilor în instituţii şi compromit eforturile angajaţilor oneşti. Le-am solicitat profesioniştilor din cadrul DGA să continue cu fermitate acţiunile de prevenire şi combatere a corupţiei şi să rămână independenţi faţă de orice posibile presiuni şi imixtiuni care ar putea să îi deturneze de la misiunea încredinţată”, a transmis ministrul Lucian Bode.

De asemenea, ministrul de Interne Lucian Bode, afirmă că ”obiectivul principal rămâne să reuşim să contracarăm faptele de corupţie, astfel încât să consolidăm încrederea cetăţenilor în structurile MAI”.

Reamintim faptul că destructurările din MAI au venit imediat după ce s-a înregistrat un accident rutier grav. Un agent de poliție recrutat din sursă externă a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni.

Astfel spus, după participarea la bilanţul Direcţiei Generale Anticorupţie, Lucian Bode, ministrul de Interne, a afirmat joi, 10 februarie 2022 , ca primele măsuri luate în acest sens vor începe încă din propria curte, şi anume, în cadrul structurilor MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`