Prima pagină » National » Ministrul Justiției explică de ce nu se pot demara procedurile de extrădare pentru Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană
Ministrul Justiției explică de ce nu se pot demara procedurile de extrădare pentru Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană

Ministrul Justiției explică de ce nu se pot demara procedurile de extrădare pentru Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană

01 oct. 2024, 23:59,
Redacția BZI în National

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat marți seară că nu pot demara procedurile de extrădare a fostului președinte al Eximbank, Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, deși acesta a fost localizat în Turcia, deoarece Interpolul nu dispune de informații precise despre locația sa.

Alina Gorghiu a declarat, marţi, la Digi 24, că, deşi Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, condamnat în mai 2023 pentru complicitate la luare de mită, a fost identificat în Turcia, deocamdată nu poate fi extrădat.

„Acesta a fost ultimele informaţii pe care le-am primit. Interpolul, în schimb, nu a identificat adresa exactă a fugarului, motiv pentru care nu putem demara nicio procedură în justiţia în Turcia. Obligatorie este această condiţie. Trebuie să ştii unde e exact, localizat cu precizie. Rămâne să-şi facă treaba Interpolul”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit news.ro

Aceasta speră să fie fructuoasă colaborarea interpoliţienească, astfel încât „să putem să începem procedurile care ţin de noi”.

Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost localizat în Turcia

Fostul preşedinte Eximbank, Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost localizat în Turcia, în ianuarie.

Ionuţ Costea a fost condamnat în mai 2023 la 6 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, alături de fostul ministru al finanţelor Sebastian Vlădescu, în dosarul de corupţie legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti-Constanţa.

Mai precis, a fost găsit vinovat în dosarul mitei de 20 de milioane de euro pe care compania austriacă Swietelsky a dat-o unor oficiali români şi unor persoane influente, ca să-şi asigure încheierea contractelor și plata facturilor pentru tronsonul respectiv.

Pentru că nu a fost găsit de polițiști la domiciliu, Ionuţ Costea a fost dat în urmărire internaţională pe 29 mai 2023. În ianuarie anul acesta, el a fost localizat în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`