Conform unui anunț făcut de Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, prezența spectatorilor pe stadioanele de fotbal din România va fi permisă atunci când „cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreștere”.
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că prezența spectatorilor pe stadioanele de fotbal din România va fi permisă atunci când „cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreștere”.
„Din păcate, situația actuală reflectată de cifrele îngrijorătoare ne impun menținerea acelei restricții privind participarea spectatorilor la competiții. Nu e doar în România acest lucru.
Competițiile sportive sunt incomplete pentru că spectatorii nu sunt în tribune, însă e o măsură care nu face decât să protejeze sănătatea sportivilor.Ar fi hazardat din partea mea să ofer o perspectivă de timp în condițiile în care Ministerul Sănătății și cel de Interne creează noi reguli pentru a încerca să protejeze sănătatea populației. Din păcate, ne pregătim pentru vremuri nu prea bune.
Probabil că vom permite prezența spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreștere. Însă vă asigur că suntem pregătiți pentru a crea cadrul legislativ și modalitatea de păstrare a distanței sociale care să asigure prezența spectatorilor pe stadioane. Dar numai în condițiile în care cifrele vor coborî”, a spus el.
Ionuț Stroe: „Există posibilitatea ca meciul naționalei să se dispute cu spectatori”
„Există posibilitatea ca meciul naționalei din toamnă (n.r. – din cadrul Ligii Națiunilor) să se dispute cu spectatori și m-aș bucura ca atunci să revenim la normalitate socială. Și nu numai la sport, ci și în viața de zi cu zi.
Mi-au scris suporterii, unora le înțeleg nemulțumirea și frustrarea, în timp ce alții ne sprijină. Ne bucură interacțiunea cu ei, chiar dacă au fost momente când am fost acuzați.
Dar trebuie să înțelegem că nu ministrul Tineretului și Sportului și nici instituțiile statului nu restricționează aceste lucruri, ci pandemia. Se știu preferințele mele din zona fotbalistică, am o comunicare cu suporterii Craiovei de dinainte de a ajunge ministru”, a mai spus ministrul Ionuț Stroe.
„Foarte mulți mi-au scris și e bine că mesajul este același. Ei se pregătesc de o bucurie și toți sperăm să ajungem la finalul campionatului să ne bucurăm. Mă refer la cei care susținem Universitatea Craiova”, a adăugat el.
Ministrul Ionuț Stroe este supărat pe cei de la Petrolul
Ministrul Tineretului și Sportului a menționat că gruparea Petrolul Ploiești nu l-a informat despre situația jucătorilor testați pozitiv săptămâna trecută.
„Cei care s-au confruntat cu cazuri de COVID au intrat într-o relație cu MTS. Cei de la Petrolul nu ne-au informat însă în legătură cu situația de acolo. Dinamo când a avut acel caz ne-a comunicat, cei de la Botoșani la fel, însă cei de la Petrolul nu. Dar nu dramatizăm. Sunt puțin îngrijorat de actualele cifre ale pandemiei, dar filtrele noastre, procedurile și testarea ne-au făcut să identificăm cazurile inerente de coronavirus înainte ca participanții să intre în aceste competiții sportive. În acest fel am evitat transformarea sportului românesc într-un focar de COVID-19”.
Ediția 2019-2020 a Ligii I la fotbal, întreruptă la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus, a fost reluată începând cu 13 iunie, dar fără spectatori, conform restricțiilor impuse de autorități.
MTS promite investiții de 180 de milioane de euro: bani pentru cluburi, săli și terenuri noi
Ionuț Stroe a vorbit și despre planurile de investiții în sportul românesc.
Oficialul a precizat ce investiții va face Guvernul României în sport.
„Copiii care se înscriu la cluburile sportive pentru a face performanță vor primi vouchere. Vor fi 100.000 de beneficiari, iar bugetul total este de 30.000.000 de lei. Voucherul va fi de 300 de lei per copil și va viza susținerea cheltuielilor pentru echipament. Programul va începe în toamnă. Vrem să-i îndreptăm pe cei care practică sport într-un cadru organizat. Vom acorda sprijin cluburilor private și de stat, chiar și federațiilor. Vor fi granturi de maximum 200.000 de euro. Suma toată e de 180 de milioane de euro, din bani europeni. Vorbim de investiții în terenuri de antrenament, de centre de recuperare medicală, noi tehnologii. Din estimări, numărul beneficiarilor va fi de aproximativ 1.500 de structruri sportive.
Vom construi 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 Săli Polivante, cu o capacitate în 5.000 și 16.000 de locuri, 5 patinoare artificiale, 250 de săli de sport și 400 de baze sportive.
Avem nevoie în București de terenuri de tenis. Am demonstrat că putem avea viitor în acest sport. Simona Halep poate fi un atu, un sprijin în a realiza aceste investiții. Arenele BNR sunt nefolosite și în stadiu avansat de degradare. Ele trebuie răscumpărate de stat, MTS sau Primărie, de la BNR, care a făcut o investiție acolo. Statul trebuie să demareze discuțiile. Arenele BNR reprezintă marea oportunitate de a avea un mic Roland Garros al Bucureștiului. Am vorbit cu premierul Orban și țin mult la acest proiect”, a spus Ionuț Stroe la conferința de presă de azi.