Prima pagină » National » Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, primele decizii după preluarea mandatului
Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, primele decizii după preluarea mandatului

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, primele decizii după preluarea mandatului

02 sept. 2021, 18:05,
în National

Ministrul Afacerilor Interne care mai nou este și ministru interimar al Justiției a decis, la scurt timp după preluarea mandatului, să oprească procedura de selecție a procurorilor care au funcții de conducere.

Lucian Bode a menționat că această procedură nu poate să se desfășoare sub conducerea unui ministru interimar.

„Am văzut dezbaterile în spațiul public legate de concursurile pentru ocuparea funcțiilor de conducere la vârful parchetelor. Sunt adeptul concursurilor transparente, care să fie câștigate de persoane bine pregătite profesional. Numirea în funcții de conducere la vârful parchetelor este politică pe termen lung, crucială pentru buna funcționare a acestor instituții cruciale pentru statul român. În consecință, consider că această procedură nu se poate derula pe un mandat a unui ministru interimar.

Am solicitat specialiștilor din Ministerul Justiției un punct de vedere și sunt convins că în cel mai scurt timp, ținând cont de această oportunitate, structurile de specialitate ale MJ vor publica un anunț în acest sens”, a declarat Bode.

De asemenea, Lucian Bode a menționat ce dorește să facă în noua sa calitate.

„Am șansa să cunosc mare parte din mecanistele Comisiei, în consecință voi face tot ce ține de mine pentru ridicarea MCV, în perioada mandatului interimar.

Dar să vă spun ce nu voi face?

Nu voi lua în discuție și analiză problema legată de poliția judiciară. Nu pot să am o opinie la MAI și alta, aici la Justiție. Vă spun că îmi doresc ca în cel mai scurt timp posibil USR PLUS să vină cu o nominalizare. Guvernarea merge înainte, iar exemplele le vedem în fiecare zi”, a spus Lucian Bode.

Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției

Florin Cițu a susținut miercuri, 1 septembrie 2021, declarații  de presă. În contextul politic actual, acesta l-a revocat pe minsitrul Justiției, Stelian Ion.

”Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României”.

Ștelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplul este desființarea secției speciale, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului, doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile, înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a făcut apel la USR-PLUS să nu iasă de la Guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *