Prima pagină » International » Ministrul german al Sănătăţii la un pas să fie răpit

Ministrul german al Sănătăţii la un pas să fie răpit

14 apr. 2022, 16:20,
BZI.ro, în International

Ministrul german al Sănătăţii a fost la un pas să fie rănit, anunță autoritățile din Germania. Poliţiştii germani au transmis faptul că au arestat patru nemți care sunt suspecți că ar fi complotat pentru răpirea oficialului.

În trecut, în timpul restricțiilor din pandemie, mii de oameni au protestat în Germania. Aceștia erau nemulţumiţi de măsurile pe care oficialii le iau. Desigur, gruparea ar putea să nu fie singura care să acționeze în același sens.

Ministrul german al Sănătăţii, aproape să fie răpit de mai mulţi extremiști

Poliţiştii au demarat o anchetă şi au reţinut patru persoane care ar fi dorit să-l răpească pe ministrul german al Sănătății. Planul celor patru extremiști era unul mai amplu, dorind să provoace o pană naţională de curent. Conform comunicatului oficial, aceștia au distrus mai multe instalații electrice

”Cei doi suspecţi principali ar fi convenit cu alţii să îl atace pe ministrul federal al Sănătăţii. Grupul ”Patrioții Uniți”, așa cum se intitula în conversațiile pe chat a intenţionat să provoace condiţii asemănătoare războiului civil şi, în cele din urmă, să răstoarne sistemul democratic din Germania” se arată în comunicatul oficial al poliţiştilor germani.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au descins în 20 de locații care erau deținute de suspecţi. Poliţiştii au găsit numeroase pistoale, muniție dar și o pușcă de tip Kalashnikov. Aceștia au mai confiscat cantități mari de euro, sau valută străină dar și lingouri de aur și monede de argint. Procuratura a menţionat că grupul a plănuit să răpească şi alte persoane publice cunoscute, dar nu a precizat cine sunt acestea.

Mii de oameni au protestat în Germania împotriva restricțiilor

Nu se cunoaşte cu exactitate de ce ministrul de Sănătate din Germania a fost primul vizat de acțiunile grupului extremist. Totuşi, acest lucru poate avea cu acţiunile luate de Guvernul din Germania în contextul pandemiei de COVID-19. Germania a fost puternic lovită de pandemia de COVID-19, iar acest lucru a presupus măsuri dure de protecție. În acest context au fost zeci de proteste la care au participat mii de oameni. La acea vreme poliţiştii au intervenit dur pentru a dispersa multimele de oameni.

Tensiunile în Germania au atins cote alarmante şi în contextul războiului din Ucraina. Faptul că Rusia a întrerupt parţial furnizarea de gaze naturale în Germania a adus la o explozie a prețurilor alimentelor, dar și gazelor naturale. Este bine de menţionat faptul că războiul din Ucraina duce la o situație dificilă în Germania care are o puternică dependență față de Rusia. Vorbim că practic toată industria din Germania depinde de livrările din Rusia.

Așadar, vom vedea dacă ministrul german al Sănătății a fost singurul vizat de răpire sau dacă există mai multe celule ale organizației menționate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *