Prima pagină » National » Ministrul Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, este, probabil singurul român căruia i-a scăzut factura la gaze
Ministrul Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, este, probabil singurul român căruia i-a scăzut factura la gaze

Ministrul Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, este, probabil singurul român căruia i-a scăzut factura la gaze

14 iul. 2020, 12:25,
George Cristian în National

Virgil Popescu, Ministrul Energiei şi Mediului de Afaceri a făcut un anunţ despre liberalizarea pieţei. Conform ministrului, preţurile la furnizarea de gaze a scăzut odată cu liberalizarea pieţei din România. Totuşi, ministrul este probabil singurul român căruia i s-a întâmplat aşa ceva.

Factura la gaze a ministrului Virgil Popescu s-a ieftinit cu 15% susţine acesta

Conform declaraţiilor făcute de ministru, odată cu liberalizarea pieţei, facturile din România ar fi scăzut. Acesta a explicat, într-o declaratiep pentru agerpres.ro faptul că după ce şi-a schimbat furnizorul de gaze, în urmă cu 3 săptămâni, a primit o factură mai mică cu 15%. Virgil Popescu le recomanda tuturor romanilor să facă accest lucru:

Primul semn de scădere a preţului l-a dat o companie (Engie – n.r.) dintre cele două mari, care a anunţat o scădere de 10% şi de 15%. S-a anunţat deja de vreo zece zile. Astăzi (luni – n.r.), în schimb, am văzut cea mai îndrăzneaţă ofertă de pe piaţă, o companie din energie electrică (Electrică – n.r.), practic cel mai mare jucător pe piaţa energiei electrice, a intrat puternic pe piaţa gazelor naturale şi a anunţat 15% reducere la preţul gazelor naturale”, a arătat el.

Conform ministrului, din toamnă facturile romanilor se vor ieftini

Virgil Popescu susţine că pe piaţa din România vor veni cu oferte şi alte companii. Acesta explica faptul că, din toamnă, când consumul va creşte, facturile se vor ieftini. Totuşi, momentan nu se observă o ieftinire reală a facturilor, deşi ministrul se laudă că plăteşte mai puţin.

„Dacă vor exista în continuare companii care vor specula achiziţia gazului ieftin şi vânzarea către populaţie scump, vom interveni în piaţă. Deocamdată nu cred că este cazul, îi aşteptam în continuare cam pe toţi jucătorii din piaţă să-şi refacă ofertele şi să vină către cetăţeni, către consumatorul casnic, să ofere un preţ bun la gaze naturale. Pe fondul scăderii preţului la gaze naturale la clientul casnic va scădea şi la clientul industrial, ceea ce mă bucură şi mai mult pentru că practic va creşte competitivitatea industriei româneşti. Marii consumatori de gaze vor avea surse mai ieftine şi automat produsele lor vor fi mai ieftine şi vor fi mai competitive”, a mai spus ministrul.

Ne pută muta oricând la alt furnizor în maximum 21 de zile

Virgil Popescu îi sfătuieşte pe romani să schimbe furnizorul de energie, mai ales datorită faptului că se pot schimba oricând la altul, în maximum 21 de zile. Ministrul PNL susţine că energia electrică este în continuare un preţ reglementat care se aplică la fel în toată ţara:

„Să fie foarte atenţi şi să se mute. Evident se pot muta, chiar dacă au contract acum, chiar dacă încheie mâine un contract, nu-i mai convine, se pot muta la alt furnizor de gaze naturale sau de energie când se va liberaliza piaţa energiei electrice. La energie electrică în continuare este preţ reglementat, preţul teoretic este acelaşi în toată ţara, diferă tariful de distribuţie, dar acum te poţi muta pe gaze naturale unde doreşti, unde crezi tu că este mai bine”, a mai spus Popescu.

De la 1 iulie 2020, piaţa gazelor din România a fost complet liberalizată, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie nu mai fixează preţul pentru consumatorii casnici. De la 1 ianuarie 2021, acelaşi lucru se va întâmpla şi pe piaţa energiei electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *