Prima pagină » National » Ministrul Energiei: „România va deveni o țară independentă energetic”
Ministrul Energiei: „România va deveni o țară independentă energetic”

Ministrul Energiei: „România va deveni o țară independentă energetic”

27 apr. 2022, 21:31,
BZI.ro, în National

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut o întâlnire cu compania americană NuScale Power, care a anunțat că începe procesul de fabricare a componentelor pentru primul reactor modular de mici dimensiuni, care urmează să fie amplasat în România.

„România va deveni o țară independentă energetic și prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa!

Compania americană NuScale Power și Societatea Națională Nuclearelectrica din România au convenit să colaboreze în vederea amplasării unei centrale cu reactoare SMR” a transmis ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Reactorul, modalitatea prin care România își va asigura securitatea energetică

Potrivit ministrului Virgil Popescu, anul acest începe procesul de fabricare a componentelor reactoarelor.

„Cei de la NuScale au anunțat că anul acesta încep procesul de fabricare a componentelor reactoarelor. Doosan Enerbility urmează să înceapă producția de echipamente principale pentru reactoarele modulare mici (SMR) NuScale, în baza unui acord semnat zilele acestea. Salut încheierea acestui nou parteneriat, prin care, implicit, și România își va asigura inclusiv securitatea energetică”, a informat Virgil Popescu.

Compania coreeană Doosan Enerbility începe producerea de materiale anul acesta

Conform unui acord semnat la 25 aprilie, compania coreeană ar putea începe producția de materiale de forjare pentru reactoare în acest an, producția de echipamente la scară largă estimată să înceapă până în a doua jumătate a anului 2023. Mai exact, Doosan va începe producția de matrițe de forjare pentru vas de presiune superior al reactorului.

Acestea sunt de așteptat să fie utilizate în prima desfășurare comercială a unei centrale electrice NuScale VOYGR pentru Proiectul de energie fără carbon (CFPP) al Utah Associated Municipal Power Systems (UAMPS), care urmează să fie construit pe un amplasament la Laboratorul Național Idaho din SUA. .

Doosan Enerbility – sub numele său anterior de Doosan Heavy Industries & Construction – a semnat în 2019 un acord de colaborare comercială cu NuScale pentru furnizarea de module de putere NuScale și alte echipamente și, împreună cu investitorii financiari coreeni, a făcut o investiție de capital de aproape 104 milioane USD.

În compania SMR din Portland, Oregon. Compania coreeană a finalizat o evaluare a fabricabilității în ianuarie 2021, iar Doosan lucrează acum la dezvoltarea prototipului de componente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *