Prima pagină » Actualitate » Ministrul Energiei din Elveția recomandă dușul în doi pentru a economisi energie

Ministrul Energiei din Elveția recomandă dușul în doi pentru a economisi energie

12 sept. 2022, 15:05,
BZI.ro, în Actualitate

Simonetta Sommaruga, ministrul Energiei din Elveția, a dat publicării unele măsuri de a economisi energie în această iarnă. Oficialul a transmis faptul că recomandă dușul în doi pentru a mai scuti din apă și din resursele energetice.

Asta în condiţiile în care oficialii discută despre pedepse cu închisoarea dacă la iarnă se va face risipă de energie. Anunțul vine și cu precizări. Concret, dacă va exista o raționalizare a gazelor naturale, iar elvețienii vor avea mai mult de 19 grade în apartamente, atunci aceștia ar putea sta în spatele gratiilor chiar și 3 ani.

Ministrul Energiei din Elveția recomandă dușul în doi pentru a economisi energie

Simonetta Sommaruga, ministrul Energiei din Elveția, arată cum să treci peste iarnă cu un consum mai mic de energie. Ea respinge criticile la adresa campaniei de economisire a energiei electrice. Ea vrea să le arate persoanelor fizice și companiilor cum pot folosi resursele cu moderație în timpul crizei energetice. Încălzește mai puțin, stinge toate aparatele și lumina, răcește mai puțin frigiderul – și duș pentru doi! Ministrul energiei a atras imediat o mare atenție cu această propunere de economisire. Subiectul era pe buzele tuturor. Dușul ca act economic de menținere a relațiilor? Asta te face fericit.

Știu că dușul pentru doi nu mai este confortabil pentru toată lumea după o anumită vârstă, dar îl recomand pentru a economisi energie. Am devenit mai consecventă, în ultimele săptămâni, de exemplu când sting luminile. Aici, în Palatul Federal de Nord, purificăm constant încălzitoarele. Oamenii mei își pot deconecta toate dispozitivele de la rețea printr-o apăsare de buton”. a explicat ministrul din Elveția.

Sommaruga respinge criticile conform cărora campania a venit prea târziu.

„Campania noastră a venit exact la momentul potrivit. Oamenii s-au întors din vacanță. Și în curând va începe sezonul de încălzire.”

Au trecut luni de zile să ne pregătim cât mai bine pentru iarnă.

” Cu rezerve și titluri suplimentare în sectorul energetic. Dar da, este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Rusia poartă un război energetic împotriva Europei și, prin urmare, și împotriva Elveției”, spune Sommaruga.

Rusia a anunțat o iarnă foarte grea pentru europeni

Pe măsură ce Europa pare că se umple de ridicol, propunând măsuri care mai de care mai ciudate, Rusia pare să lovească în forță economia europeană. Vladimir Putin a anunțat că ar fi o mare greșeală pentru UE să plafoneze prețurile la gaze naturale și i-a îndemnat pe liderii europeni să ridice restricțiile împotriva Kremlinului. Gazprom a publicat un clip în care arăta marile capitale europene scufundate în frig, transmințând un mesaj prin care avertiza Europa că s-ar putea să sisteze complet livrările de gaze naturale.

Adresându-se luni jurnaliştilor, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a acuzat sancţiunile „introduse împotriva ţării noastre de către ţările occidentale, inclusiv Germania şi Marea Britanie”, pentru eşecul Rusiei de a livra gaz prin conducta Nord Stream 1

Și așa, Gazprom a anunțat recent faptul că a închis gazoductul Nord Stream 1 din cauza unor deficiențe. Totuși au apărut numeroase imagini cu faptul că operatorul de stat rus arde gazele naturale care nu reușesc să fie livrate către Europa. Revenind la subiectul principal, Elveția nu este singurul stat care ia măsuri pentru a preveni risipa de energie. Germania a anunțat că cetățenii trebuie să aibă o temperatură maximă de 18 grade în interior pentru a nu consuma multe resurse.

Comentarii
  • zizi lu xoxo

    comunism europeanozat mazac no hue dus in sus bre… ca mintea ti so dus la ghena… Ceaușescu le unde esti bre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *