Prima pagină » Local » Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Iași: ”ARACIS va stabili modalitatea cursurilor din universități!”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Iași: ”ARACIS va stabili modalitatea cursurilor din universități!”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Iași: ”ARACIS va stabili modalitatea cursurilor din universități!”

09 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prezent la Iași, a anunțat faptul că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior va decide modalitatea de desfășurare a cursurilor din universități în perioada următoare

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a venit la Consiliul Național al Rectorilor, întâlnire care are loc în aceste zile în Municipiul Iași.

La ședințele de la Iași sunt prezenți rectorii celor 75 de universități, reprezentanți ai Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, consilierul prezidențial pentru Educație, Ligia Deca, coordonatori ai structurilor și comisiilor din toate agențiile de finanțare și acreditare din învățământul superior, dar și reprezentanți de la 5 organizații studențești importante la nivel național.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prezent la Iași, a anunțat noua modalitate de desfășurare a cursurilor

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) va decide cum vor fi organizate cursurile în universități, cu posibilitate de a ține ore online sau fizic.

”Ordonanța de Urgență prevede că se redefinește forma de învățământ cu frecvență, care era definită prin acțiunea nemijlocită în spațiul universitar între profesori și studenți. Acum sunt permise unele activități online. În limbaj juridic este vorba despre activități susținute prin mijloace electronice și de comunicare specifice într-o proporție care va fi diferită în funcție de domeniu. Proporția orelor de curs ce pot fi susținute fără prezență fizică diferă de la domeniul medical, la domeniul ingineresc, la cele socio-umane sau la arte. Separat, ARACIS va analiza fiecare domeniu în parte, fiind singura entitate îndreptățită să spună care este procentul admis pentru aceste activități. Va fi și o abordare separată în funcție de nivel: licență, master, doctorat”, a mai spus ministrul Educației.

Discuții cu Banca Europeană pentru noi proiecte

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că a purtat discuții cu cei de la Banca Europeană de Investiții pentru o finanțare suplimentară a unor proiecte derulate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”La începutul acestei săptămâni am fost în Luxemburg, unde am discutat cu toată conducerea Băncii Europene de Investiții. Am identificat unele oportunități care trebuie să fie cunoscute de toate universitățile românești. Avem 4 universități din țară care beneficiază deja de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii, în valoare de 100 de milioane de euro în total. Vorbim despre Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Medicină și Farmacie «Carol Davila», Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea «Babeș-Bolyai», tot din Cluj-Napoca”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Ministrul a menționat că, în baza acestui acord, vor fi finanțate unele proiecte derulate de alte universități din țară. Recent, ministerul a schimbat întreaga structură a anului școlar.

Ministrul anunță finanțări suplimentare în sistemul educațional

Ministrul a prezentat și o altă oportunitate de finanțare a proiectelor pe educație, proiecte cu fonduri derulate prin surse externe.

”În raport cu finanțările care există în Planul Național de Redresare și Reziliență, Banca Europeană de Investiții oferă o finanțare suplimentară când, în pofida sumelor generoase puse la dispoziție pentru Educație, este nevoie pentru proiecte mai ample de sume suplimentare. Banca Europeană și-a afirmat disponibilitatea de a susține proiectele de educație derulate prin PNRR, de acordarea unor fonduri prin condiții foarte avantajoase”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, prezent la Iași.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Cine e bărbatul găsit mort în mașină, în Ilfov. Era tăiat pe mâini cu un cuțit cumpărat ieri, când a fost dat dispărut de soție. Polițiștii nu exclud crima
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Plăcintă cu urzici. Rețeta tradițională a gospodinelor din Basarabia
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Ingredientul banal care face chiftelele de post de zece ori mai gustoase. Numai așa le vei prepara
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`