Prima pagină » National » Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunţă noi programe pentru reducerea abandonului şcolar
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunţă noi programe pentru reducerea abandonului şcolar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunţă noi programe pentru reducerea abandonului şcolar

10 ian. 2022, 14:31,
BZI.ro, în National

În aceste momente, ministrul Educației oferă câteva detalii despre pachetul legislativ pe care îl are pregătit pentru reducerea abandonului şcolar dar şi pentru alte investiţii în sistemul educațional. Sorin Cîmpeanu a prezitat că din martie, şcolile care se confruntă cu o rată mare de abandon şcolar vor primi granturi de până în 200.000 de euro:

În momentul în care va exista un draft pentru un nou pachet legislativ în educaţie va fi pus în dezbatere. Vom face ca acest draft să fie cât mai repede făcut. Pentru reducerea inechităţilor, am avut o conferinţă cu reprezentanții IȘJ-urilor şi le-am cerut să avem păreri de la toate şcolile care se confruntă cu abandonul şcolar. La finalul lunii martie vom da granturi de până la 2000.0000 euro, cheltuieri eligibile cu orientarea şcolară cu medierea, elevii pot participa la tabere, excursii, şcolile pot achiziţiona echipamente sportive pentru a face şcoala cât mai accesibilă.

Vom achiziţiona 3800 de microbuzuri şcolare pentru a facilita accesul la scoală. Un sistem de burse atractiv pentru a nu renunţa la scoală. Sunt deja 6 tipuri de bursă. Îi rog pe reprezentanţii părinţilor să popularizeze şansa elevilor care au peste 7.5 media să depună cereri pentru a accesa fondurile. a precizat Sorin Cîmpeanu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *