Prima pagină » Actualitate » Ministrul Educaţiei, prima reacţie după ce o profesoară a fost atacată cu un cuțit de un elev
Ministrul Educaţiei, prima reacţie după ce o profesoară a fost atacată cu un cuțit de un elev

Ministrul Educaţiei, prima reacţie după ce o profesoară a fost atacată cu un cuțit de un elev

05 apr. 2023, 18:37,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că incidentul de miercuri în care o profesoară a fost rănită de un elev într-un liceu din Bucureşti este unul regretabil.

Incidentul ar fi avut loc într-una din clasele a-10 a de la Colegiul Ion Creangă din Capitală. Adolescentul nu este cunoscut ca un copil cu probleme sau agresiv.

Ministrul Educaţiei, prima reacţie după ce o profesoară a fost atacată cu un cuțit de un elev

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, apreciază că incidentul de miercuri în care o profesoară a fost rănită de un elev într-un liceu din Bucureşti este unul regretabil şi reprezintă un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situaţii care au atras atenţia asupra importanţei care trebuie acordată siguranţei în mediul şcolar.

„Incidentul regretabil de astăzi, în care o profesoară a fost rănită de un elev în sala de clasă, este un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situații care ne-au atras atenția asupra importanței pe care trebuie să o acordăm siguranței în mediul școlar.

Condamn cu fermitate orice act de agresiune din școală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunității școlare!

Avem nevoie ca școala să fie un loc în care atât copiii, cât și profesorii să se simtă în siguranță.Am convingerea că inițiativele instituționale – regulamente, proceduri, activități în comun cu parteneri instituționali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicați în educație și de un parteneriat real școală-familie.

Doar în acest fel, incidente zguduitoare, asemeni celui de astăzi, vor putea fi prevenite”, a scris ministrul Educaţiei pe Facebook.

Profesoara de japoneză  ar fi fost înțepată cu un cuțit, de un elev de 16 ani.

Totul s-a întâmplat în această dimineață, când profesoara de japoneză, în vârstă de 26 de ani, ar fi fost înțepată cu un cuțit, de un elev de 16 ani. Din informațiile pe care le deținem până în acest moment, incidentul ar fi avut loc într-una din clasele a-10 a de la Colegiul Ion Creangă din capitală.

Elevii martori la incident au povestit că profesoara a intrat în clasă și ar fi vrut să le dea un test neanunțat copiilor. Moment în care unul dintre elevii de clasa a X-a ar fi scos un cuțit de bucătărie și ar fi încercat să o lovească.Din fericire, femeia s-a ferit și a suferit doar răni superficiale în zona gâtului, însă a fost preluată de SMURD și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Surse medicale spun că profesoara este conștientă, cooperantă și stabilă. Plaga la nivelul gâtului, care necesită sutură, este încă în investigații. În acest moment, nu se știe dacă femeia va rămâne în spital. Având în vedere zona lezată, se estimează că viata i-a fost pusă în pericol.

Adolescentul nu este cunoscut ca un copil cu probleme sau agresiv.

Poliția a deschis un dosar în acest caz.

Comentarii
  • Este accident de munca. Se pot cere daune materiale consistente.

  • bine punctat anonim. si vina este exclusiv a angajatorului.

  • ” Prima reactie ” – bla-bla-bla. Adica, nimic. „Condamna” . Dar ce era, sa aprobe ?
    Asteptam a doua reactie. Nimic nu faceti concret, doar dati din gura .

  • ”România Educată”

    Este reacția unui politruc neputincios. Mie tot nu mi-e clar ce profesie are Deca. Ceva cu inginerie navală. Prin urmare, se ocupă de inginerie navală ? Nu, ca orice politruc, a eșuat în ”politici educaționale”. Și, după cum a apucat-o, se pare că niciodată nu se va mai ocupa de inginerie navală, pentru că acolo chiar ar fi trebuit să producă performanțe măsurabile. Și trebuie să suportăm politrucul, asta până cade guvernul. Ce e atât de greu de înțeles ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *