Prima pagină » Local » Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, contact direct cu inspectorul școlar general adjunct Iaşi, depistat pozitiv cu COVID-19 (EXCLUSIV)
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, contact direct cu inspectorul școlar general adjunct Iaşi, depistat pozitiv cu COVID-19 (EXCLUSIV)

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, contact direct cu inspectorul școlar general adjunct Iaşi, depistat pozitiv cu COVID-19 (EXCLUSIV)

14 iul. 2020, 23:10,
Valentin Hutanu, în Local

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, este contact direct cu inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Iași depistat pozitiv cu COVID-19. Asta în contextul în care, luni 13 iulie, Monica Anisie a avut o vizită de lucru la sediul Inspectoratului Judeţean Iaşi unde a avut o şedinţă cu întreaga conducere a instituției ce coordonează învăţământul preuniversitar ieşean. Ea a discutat, față în față inclusiv cu inspectorul școlar general adjunct.

UPDATE EXCLUSIV: Contactat, în EXCLUSIVITATE, de către reporterii BZI.RO, inspectorul şcolar general adjunct nu a vrut să dea o declaraţie, dar a afirmat că regretă incidentul şi că doreşte să îşi doreşte o revenire cât mai rapidă. Aceasta a mai explicat că nu şi-a dat demisia şi că a intrat în concediu medical.

UPDATE: Reacția ministrului Mediului, Costel Alexe

”Guvernul, alături de mine şi doamna ministru participa la multe adunări. Este inevitabil să nu ne intersectam cu mulţi oameni, dar respectăm reglementările actuale, cum ar fi cea de protecţie sau cea de distanţare. Vreau să menţionez faptul că la conferinţa amintită nu au participat mai mult de 16 persoane, s-au purtat măşti şi s-a păstrat distanţarea fizică. Atâta eu cât şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie, nu am avut contact fizic direct cu persoana infectată. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica au explicat faptul că eu şi ministrul Educaţiei nu intrăm în ancheta epidemiologica pe care aceştia o desfăşoară.” a explicat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, contact direct cu inspectorul școlar general adjunct Iaşi depistat pozitiv

De precizat că la acea întâlnire a participat şi ministrul Mediului, Costel Alexe dar si prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, pe de altă parte, majoritatea angajaţilor ISJ Iaşi pot fi consideraţi contacti direcţi cu superiorul lor având ca în aceste zile aceasta a participat la diverse şedinţe. Totuși este de menționat faptul că la ședința desfășurata la sediul Inspectoratului Școlar Județean s-au luat toate măsurile de protecție impotriva răspandirii cu COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologica în acest caz şi urmează a se face un traseu de recunoaştere a contactilor direcţi cu inspectorul școlar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. De menţionat este faptul că orice persoană contact direct trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile.

Inspector de specialitate din cadrul ISJ Iași, depistat cu COVID-19

Unul dintre inspectorii instituției ce coordonează invățământul preuniversitar ieșean a fost depistat cu noul coronavirus. De precizat faptul că, pe toată perioada în care acesta a fost prezent la muncă în cadrul ISJ Iași, acesta a purtat mască și a respectat toate normele ce țin de protecția sanitară anti COVID-19. În acest context, întreaga activitate a Inspectoratului Școlar Județean Iași se va derula on-line.

”În cursul serii trecute, un angajat din rândul personalului Inspectoratului Școlar Județean Iași a fost diagnosticat cu Covid 19. În acest context, Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o anchetă epidemiologică, iar în cursul zilei de astăzi, toate spațiile instituției vor fi supuse unui proces de igienizare, conform procedurilor specifice.

Activitatea personalului angajat al I.S.J. Iași va continua în regim de telemuncă. Totodată, comunicarea cu publicul se va realiza on line, iar activitățile din calendarele specifice, care presupun prezența fizică a persoanelor, se vor desfășura la Casa Corpului Didactic Iași. Vom reveni cu informații noi, în funcție de evoluția acestei situații.” au declarat oficialii Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Câte cazuri de COVID-19 sunt în România

În Romania, de la ultima informare făcută de Grupul de Comunicare Strategică sunt  înregistrate alte 413 noi cazuri de îmbolnăvire.  La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți.  Până astăzi, 1.901 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 637 noi cazuri de îmbolnăvire. În intervalul 12.07.2020 (10:00) – 13.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (12 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Mehedinți, București, Mureș, Olt, Prahova și Sibiu. Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la  persoane de peste 80 de ani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *