Prima pagină » National » Ministrul Educației, despre posibilitatea desfășurării cursurilor online, chiar și după deschiderea școlilor: „Au tot dreptul să nu se expună la virus”

Ministrul Educației, despre posibilitatea desfășurării cursurilor online, chiar și după deschiderea școlilor: „Au tot dreptul să nu se expună la virus”

27 ian. 2021, 23:13,
Bianca Rebegea în National

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre posibilitatea desfășurării cursurilor online, chiar și după deschiderea școlilor. Astfel că, profesorii sau elevii care suferă de o boală și nu se pot vaccina, pot continua să predea, și respectiv să învețe, de acasă.

Cu toate acestea, există și o condiție: bolile profesorilor trebuie certificate de un medic de medicina muncii.

„Activitatea cu prezență fizică e cerută de întreaga societate. Acele situații în care elevii au vulnerabilități ei tot vor trebui să aibă acces la educație online. La fel la profesorii, singura diferență este că ele trebuie să fie certificate de un medic de la muncă. Profesorul sau învățătorul are tot dreptul să nu se expună la virus. Au vulnerabilități medicale? Trebuie respectate! Dar ele trebuie certificate de un medic de medicina muncii

Nu ne întrebați cum o să facem asta (n.r.: școală online și fizic în instituție)! Va trebui să găsim soliții la toate acestea…

Eu nu pledez pentru varianta cea mai comodă. Nu există nici în lege, nici în Constituție dreptul de a alege”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, la postul Digi24.

Sorin Cîmpeanu: „Vaccinarea este un element important, dar care nu condiţionează redeschiderea şcolilor”. Ministrul Educației, despre desfășurarea cursurilor online

Ministrul Educaţiei a făcut o serie de precizări referitoare la deschiderea şcolilor, în condiţiile în care col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a anunţat că în România, din data de 28 ianuarie, timp de 10 zile, persoanele din domeniile esenţiale nu vor mai fi vaccinate şi vor reprogramate la o dată ulterioară. Din această categorie făceau parte și cadrele didactice.

„Încă din 14 ianuarie a fost anunţat public că vaccinarea este un element important, dar care nu condiţionează redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Evoluţia epidemiologică este factorul care determină decizia de redeschidere a şcolilor după cele trei scenarii. Vaccinarea nu condiţionează. Anunţul de azi nu schimbă cu nimic decizia care va fi anunţată pe 2 februarie Atunci va fi analizată evoluţia ratei de infectare şi pericolul determinat de răspândirea noii tulpini.

Ministrul Educației este de părere că riscul nu poate fi eliminat total, subliniind că s-au vaccinat până acum aproape 8000 de cadre din sistemul de învăţământ.

„Noi considerăm că riscul nu poate fi eliminat total, dar trebuie păstrat în limitele în care poate fi gestionat. S-au vaccinat până acum aproape 8000 de cadre din sistemul de învăţământ, 80.000 sunt programate pentru vaccinare. Disponibilitatea de vaccinare creşte de la o zi la alta. Factorul limitativ este disponibilitatea dozelor de vaccin. Acesta există în toată lumea”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Valeriu Gheorghiță: „Se decalează cu 10 zile cei programaţi care deservesc zone esenţiale“

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, 26 ianuarie, la prezentarea bilanțului campaniei de imunizare, că etapa I a fost un real succes.

„Până în acest moment, au fost administrate 484.631 de doze la un număr de aproximativ 459.567 de persoane, din care 434.503 persoane vaccinate cu prima doza și circa 25.064 persoane vaccinate cu doza a doua. Numărul total de reacții adverse a fost de 1.213 reacții comune și minore, fără reacții majore înregistrate. Vaccinarea persoanelor din prima etapa, azi sunt vaccinate 209.307 persoane din prima etapă și mai sunt programate 20.790 de persoane în platforma de programare pentru prima doză.

Din acest punct de vedere considerăm că obiectivul pentru etapa I a fost atins, ne situăm la peste 90% procent de acoperire vaccinală”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Cum arată și la ce preț se vinde o garsonieră din Capitală fără geamuri și fără uși. "Garsoniera-dezastru" se află în Berceni
Playtech.ro
Andreea Marin s-a dezlănțuit! A uitat că e filmată și și-a dat frâu liber fericirii. Imaginile...
observatornews.ro
Cod roşu de caniculă în 15 judeţe şi Capitală. Când încep să scadă temperaturile
Playsport.ro
Descoperirea misterioasă dintr-o criptă, legată de Vlad Țepeș, care ar putea rescrie istoria...
Evz.ro
Tărâmul din România unde timpul se roagă. O comoară pentru veșnicie
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Marea gimnastă a României ajunsă măicuță la mănăstire. Cum a ajuns o speranță a sportului autohton să fie o figură importantă a Bisericii Ortodoxe
Playtech.ro
Mamaia vs. Grecia: Cât costă șezlongurile, mâncarea și berea în 2025. Comparație surprinzătoare pentru turiști
Dailybusiness.ro
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
RomaniaTV
Apare moneda de 1 leu în România. BNR anunţă că este disponibilă pe piaţă din 7 iulie 2025
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Este anunţul momentului pentru milioane de români
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`