Prima pagină » National » Ministrul Educației, despre activitatea lui Alexandru Cumpănașu de pe TikTok: „Nu pot accepta un astfel de comportament, care exploatează nişte probleme reale”

Ministrul Educației, despre activitatea lui Alexandru Cumpănașu de pe TikTok: „Nu pot accepta un astfel de comportament, care exploatează nişte probleme reale”

05 ian. 2021, 22:15,
Bianca Rebegea în National

Marți, 5 ianuarie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a comentat, la Antena 3, comportamentul lui Alexandru Cumpănașu de pe TikTok. Aici, „profu’ online”, așa cum se denumește Cumpănașu pe rețeaua de socializare, poartă discuții controversate cu elevii. Aceste discuții au intrat și în atenția Poliției.

„Cred că jumătate din ţara asta a colaborat cu el până acum vreo 2-3 ani. Era primit de toţi premierii, de toţi miniştrii, de Academia Romană şi de toate instituţiile statului. Pe măsură ce a evoluat deloc în bine din perspectiva mea, s-a înregistrat o disociere masivă în care mă încadrez şi eu. Ce vedem azi este trist şi mai mult, îngrijorător. Un sistem de educaţie numai de astfel de dezechilibre nu are nevoie (…)

Sorin Cîmpeanu: „Nu pot tolera şi încuraja, nici în calitate de părinte, nici în calitate de profesor, nici în calitate de ministru”

Nu pot tolera şi încuraja, nici în calitate de părinte, nici în calitate de profesor, nici în calitate de ministru, aceasta modalitate de abordare, aceste lovituri care introduc dezechilibre mai periculoase ca oricând în sistemul de învăţământ (…)
Nu pot accepta și nu pot tolera un astfel de comportament care exploatează nişte problemele reale, probemele de la care pleacă sunt reale, nemulţumiri ale părinţilor ci copiiilor legate de învăţământul online, rezolvarea lor însă nu se face aşa ci într-o manierea responsabilă la antipod faţă de aceasta manieră de abordare”, a declarat Sorin Câmpeanu, întrebat despre Alexandru Cumpănașu la Antena 3.

Cristian Tudor Popescu, despre Alexandru Cumpănașu

„Omul acesta nu este nebun. Ştie clar ce face, este un prădător media. A supt cât a putut din omorârea celor două fete de la Caracal, şi când s-a terminat acolo zăcământul, pentru că aşa cum se întâmplă în media, cazul „s-a fumat” – cum se spune –, a trecut să-şi înfigă acum trompa în alţi adolescenţi. Aceştia, în viaţă, a spus CTP, luni, la Digi24.

Ce face? Exploatează cu cinism slăbiciunile reale ale sistemului de învățământ din România. Există destui profesori care nu au nicio legătură umană cu elevii care sunt plictisiți, care chiar își disprețuiesc elevii, și îi lasă pe aceștia într-o stare de dezorientare, de lipsă de repere.”

Gazetarul îl taxează pe Cumpănașu, acuzându-l că incită la abandon școlar.

„Alexandru Cumpănașu incită la abandon școlar. Este o infracțiune clară! Incită la abandon școlar – „Nu vă faceți temele”, „nu mai ascultați ce vă spune profesorul”, prin urmare, polițiștii au început verificările.

Foarte bine, asta trebuie făcut, nu interzicerea Tik Tok-ului, ci verificarea acestor clipuri pe care le face insul în cauză și, dacă se va constata încălcarea legii, să se procedeze în consecință.

Nu toți elevii care intră pe contul acestui ins sunt vulnerabili, dar mulți, probabil, își vor schimba comportamentul în rău, în momentul în care se vor întoarce la școală. Pentru că astfel de ziceri ca ale domnului Cumpănașu, la vârsta asta sunt luate de bune, cu ușurință.

Lucrul cel mai important, și care într-un fel marchează ruptura școlii românești față de viață, este inexistența unui curs, unei discipline la școală, încă din clasa a V-a, dacă nu mai jos, în legătură cu internetul.”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`