Prima pagină » National » Ministrul Economiei a vorbit despre pensiile speciale. Ce anunţ a făcut Claudiu Năsui
Ministrul Economiei a vorbit despre pensiile speciale. Ce anunţ a făcut Claudiu Năsui

Ministrul Economiei a vorbit despre pensiile speciale. Ce anunţ a făcut Claudiu Năsui

03 feb. 2021, 10:07,
în National

Ministrul Economiei a vorbit despre pensiile speciale şi a precizat faptul că eliminarea acestora rămâne prioritară pentru actualul guvern. Într-o postarea pe Facebook, Claudiu Năsui afirma că toate cheltuielile cu pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%, un procent semnificativ.

În perioada 2016-2020, toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%, iar în acest moment unele pensii ajung și până la valoarea de 16.000 de euro pe lună.

Ce spune ministrul Economiei despre pensiile speciale

„În perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar și pentru cetățeni ai celor mai bogate țări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună. Nu am nicio problemă cu pensiile mari.

Dacă cineva ajunge la acea sumă pentru că a economisit bani toată viața. I-a plasat în fonduri de pensii care i-au dat randament, și după o vârstă decide să trăiască din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui să o lăudăm. Dar aici nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă.

Adică din banii noștri de taxe și impozite. Singură poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenți politic”, a scris Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Odată cu eliminarea pensiilor speciale, trebuie redusă impozitarea în cazul salariilor mici, mai spune ministrul Economiei.

Și deloc întâmplător tot la noi este și sărăcia în muncă cea mai mare. Adică cei care, deși au loc de muncă și muncesc, tot în sărăcie se regăsesc. Toate acestea nu sunt inevitabile. Putem să găsim bani și pentru reducerea impozitării muncii pe cele mai mici salarii și să scoatem milioane de români din sărăcie”, a mai adăugat Năsui.

Kelemen Hunor: „Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale”

Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, declară că formațiunea sa susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale.

„Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, fără nicio deosebire. Altă variantă nu vom susţine”, a declarat Kelemen Hunor, la Parlament.

Fiind întrebat dacă susţine varianta USR referitoare la eliminarea pensiilor speciale ale demnitarilor, liderul UDMR a arătat că nu există un acord în coaliţie pe această temă.

„Asta este părerea lor, nu există un acord în coaliţie. Fiecare cetăţean este egal în faţa legii”, a spus Kelemen Hunor, care a completat că pensiile speciale trebuie eliminate pentru toate categoriile socio-profesionale.

Într-o postare pe pagina de Facebook, ministrul Economiei a vorbit despre pensiile speciale şi a menţionat faptul că eliminarea acestora rămâne prioritară pentru actualul guvern.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`