Prima pagină » Actualitate » Ministrul de Interne, Lucian Bode, despre noile controale în legătură cu tragedia de la Onești, Bacău
Ministrul de Interne, Lucian Bode, despre noile controale în legătură cu tragedia de la Onești, Bacău

Ministrul de Interne, Lucian Bode, despre noile controale în legătură cu tragedia de la Onești, Bacău

15 mart. 2021, 14:20,
în Actualitate

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, luni, că vor fi efectuate noi controale în legătură cu modul de intervenţie al autorităţilor în cazul tragediei de la Oneşti, susţinând că nu este „supărare mai mare” pentru un ministru să vadă că cei trimişi salveze viaţa oamenilor nu au reuşit să facă acest lucru.

„Din punctul meu de vedere, astăzi este nevoie, mai mult decât oricând, să vedem la rece care sunt disfuncţionalităţile din sistem şi să luăm măsuri. Cu siguranţă, pe cazul Oneşti, vom mai discuta, cu siguranţă pe ceea ce s-a întâmplat acolo vor fi şi alte anchete. Este în derulare o anchetă penală, dar noi ne vom continua verificările, pentru că raportul prezentat public a vizat cu precădere tragedia de la Oneşti din 1 martie. Noi trebuie să vedem în ansamblu ce s-a întâmplat acolo, cum funcţionează sau dacă erau cunoscute, dacă erau respectate procedurile. Veţi vedea şi alte controale, alte verificări şi concluzii şi măsuri pe subiectul Oneşti”, a precizat Bode.

Întrebat de jurnalişti dacă cei doi muncitori ar fi putut fi salvaţi, Lucian Bode a spus: „Eu acest lucru mi l-aş fi dorit. Nu este o supărare mai mare pentru un ministru al Afacerilor Interne să vadă că salvatorii trimişi acolo să salveze viaţa oamenilor, din păcate nu au reuşit acest lucru”.

Pe 1 martie, un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament din oraşul Oneşti, după care i-a ucis folosind un cuţit. Poliţiştii au intervenit după aproape 6 ore, timp în care au încercat să negocieze cu el.

Criminalul din Onești, arestat preventiv pentru 30 de zile

Bărbatul acuzat de uciderea celor doi muncitori într-un apartament din Onești a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis luni Tribunalul Bacău.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău având ca obiect arestarea preventivă a inculpatului M. G.”, este soluția pronunțată de Tribunalul Bacău.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Procurorii au anunțat luni că au cerut Tribunalului Bacău arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului.

Firul evenimentelor

Inculpatul a intrat în apartamentul în care se aflau cei doi muncitori, angajați ai firmei care avea în proprietate locuința, pe care i-a amenințat și i-a legat cu clemele din plastic. Apoi, a încuiat ușa, folosind cheile ce se aflau în yală.

„La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M.G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie. Inculpatul M.G. a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările”, mai arată procurorii.

Când una dintre victime l-a lovit cu piciorul pe inculpat, acesta a început să îi agreseze pe cei doi cu cuțitul.

„În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit”, susțin procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *