Prima pagină » International » Ministrul de Interne din Germania vorbește de amenințare teroristă în ajunul turneului Euro 2024
Ministrul de Interne din Germania vorbește de amenințare teroristă în ajunul turneului Euro 2024

Ministrul de Interne din Germania vorbește de amenințare teroristă în ajunul turneului Euro 2024

13 iun. 2024, 23:40,
BZI.ro, în International

Germania a primit joi ofițeri de poliție din întreaga Europă pentru a-și consolida apărarea împotriva unor potențiale amenințări la turneul de fotbal Euro 2024. Ministrul de interne Nancy Faeser a promis vigilență maximă în ajunul meciului de deschidere de vineri, scrie Mediafax.

„Ne concentrăm, desigur, mai ales pe amenințarea terorismului islamist, pe huligani și pe infracțiunile lor, pe criminalitatea de zi cu zi, pe infractorii violenți, dar de data aceasta și pe atacurile cibernetice”, a declarat Faeser în cadrul unei ceremonii de primire a aproximativ 350 de polițiști străini trimiși pentru eveniment, conform Reuters.

Grupuri precum Statul Islamic au făcut deja apel la atacuri în timpul turneului de o lună, care începe vineri, cu meciul de deschidere al țării gazdă împotriva Scoției, în Grupa A.

„Autoritățile noastre de securitate au, prin urmare, scena islamistă ferm în vizor”, a declarat Faeser, adăugând în același timp că autoritățile nu au cunoștință în prezent de niciun complot specific.

Germania se așteaptă ca 2,7 milioane de persoane să asiste la meciuri pe stadioanele din întreaga țară

Germania se așteaptă ca 2,7 milioane de persoane să asiste la meciuri pe stadioanele din întreaga țară și aproximativ 12 milioane în zonele pentru fani pentru vizionarea în aer liber, inclusiv pe o lungă porțiune de gazon amenajată în fața Porții Brandenburg din Berlin.

Zonele pentru fani au fost populare în timpul Cupei Mondiale din 2006 din Germania, dar rămâne de văzut dacă starea de spirit a publicului la acest eveniment se poate ridica deasupra tensiunilor mocnite într-o perioadă de conflict în Ucraina și în Orientul Mijlociu.

„Unii oameni încearcă să aducă aceste conflicte în țara noastră”, a avertizat ministrul, adăugând că propaganda și discursul de ură pe străzile germane nu vor fi tolerate.

Aproximativ 22.000 de ofițeri de poliție vor lucra în fiecare zi la turneu.

De asemenea, autoritățile de securitate germane colaborează cu partenerii internaționali pentru a identifica potențialele amenințări, iar țara și-a intensificat controalele la frontiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *