Prima pagină » International » Ministrul de interne a demisionat din guvernul lui Liz Truss. Ea și-a exprimat „îngrijorarea cu privire la direcția acestui guvern”
Ministrul de interne a demisionat din guvernul lui Liz Truss. Ea și-a exprimat „îngrijorarea cu privire la direcția acestui guvern”

Ministrul de interne a demisionat din guvernul lui Liz Truss. Ea și-a exprimat „îngrijorarea cu privire la direcția acestui guvern”

19 oct. 2022, 19:21,
în International

Suella Braverman a demisionat din guvernul lui Liz Truss după ce a trimis un document oficial de pe e-mailul ei personal, într-o încălcare a regulilor de securitate pentru guvern. Braverman a fost numită în funcție de Liz Truss acum 43 de zile.

Într-o scrisoare de demisie trimisă miercuri primului ministru, Braverman a spus: „Am făcut o greșeală; îmi asum responsabilitatea; demisionez”. Ea și-a exprimat, de asemenea, „îngrijorarea cu privire la direcția acestui guvern”.

Suella Braverman: „Demisia mea este ceea ce trebuie făcut”

Sky News a transmis că Truss intenționează să-l numească pe fostul secretar al transporturilor, Grant Shapps, în funcția de secretar de interne acum vacant. Suella Braverman a trimis un document oficial din e-mailul personal, unui coleg parlamentar de încredere, dar constituie o încălcare tehnică a regulilor și a fost nevoită să demisioneze.

„Azi mai devreme, am trimis un document oficial din e-mailul meu personal, unui coleg parlamentar de încredere, ca parte a angajamentului politic și cu scopul de a obține sprijin pentru politica guvernamentală privind migrația”, a spus Braverman în scrisoarea sa.

„Aceasta constituie o încălcare tehnică a regulilor. După cum știți, documentul era un proiect de Declarație ministerială scrisă despre migrație, care urma să fie publicată iminentă. O mare parte din acesta fusese deja informată parlamentarilor. Cu toate acestea, este corect să plec. De îndată ce mi-am dat seama de greșeala mea, am raportat rapid acest lucru pe canale oficiale și l-am informat pe secretarul cabinetului. În calitate de ministru de interne, mă susțin la cele mai înalte standarde și demisia mea este ceea ce trebuie făcut”, a spus Suella Braverman.

Ea a adăugat: „Afacerea guvernului se bazează pe faptul că oamenii își acceptă responsabilitatea pentru greșelile lor. Să ne prefacem că nu am făcut greșeli, să continuăm ca și cum toată lumea nu poate vedea că le-am făcut și să sperăm că lucrurile vor merge bine în mod magic, nu este o politică serioasă”.

Liberal-democrații au descris plecarea ca fiind cea mai recentă dintr-un „carusel al haosului conservator”

Liberal-democrații au descris ieșirea doamnei Braverman ca fiind cea mai recentă dintr-un „carusel al haosului conservator”.

„Acesta este un guvern în haos. Oamenii nu ar trebui să fie forțați să privească partidul conservator implozând zi de zi, în timp ce oamenii adevărați suferă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Lib Dem pentru afaceri interne, Alistair Carmichael.

„Există o catastrofă a costului vieții, o criză a serviciilor de sănătate și acum un Minister de Interne fără cârmă. Singura soluție acum sunt alegeri generale, astfel încât publicul să poată ieși din acest carusel al haosului conservator”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`