Prima pagină » Coronavirus » Ministrul de Externe din Belgia, Sophie Wilmes, la terapie intensivă din cauza COVID-19

Ministrul de Externe din Belgia, Sophie Wilmes, la terapie intensivă din cauza COVID-19

22 oct. 2020, 15:16,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Ministrul de Externe din Belgia, Sophie Wilmes, a ajuns într-o secție terapie intensivă din cauza COVID-19. Sophie Wilmes a început să aibă simptome vinerea trecută, iar sâmbătă a fost testată pozitiv la coronavirus, relatează EFE.

„S-a dus la spital ieri seară (miercuri seară – n.r.), apoi a fost internată la terapie intensivă. Este conştientă şi comunică. Situaţia ei este relativ bună”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului belgian.”.

Sophie Wilmes, la terapie intensivă din cauza COVID-19

Anturajul lui Wilmes, în vârstă de 45 de ani, a cerut să-i fie respectată intimitatea, au informat joi radioteleviziunile flamandă VRT şi francofonă RTBF.

Fostă şefă interimară a executivului între decembrie 2019 şi septembrie 2020 şi actuala şefă a portofoliului externelor în noul executiv belgian crede că s-a infectat din familie şi a anunţat pe reţelele sociale că a fost testată pozitiv la COVID-19.

Sophie Wilmes ocupă de la 1 octombrie funcția de ministru de externe al Belgiei și de vicepremier în noul guvern condus de Alexander De Croo. Anterior, chiar Sophie Wilmes a fost premier, fiind prima femeie care a ocupat această funcție în Belgia. Acum, este prima femeie care conduce diplomația din Belgia.

Actualul premier Alexander de Croo i-a urat pe Twitter „însănătoşire rapidă” şi a amintit că „nimeni nu este imun la virus”.

Sophie Wilmes, confirmată pozitiv cu COVID-19

Ministrul belgian de externe Sophie Wilmes a declarat sâmbătă că a fost declarată pozitiv cu COVID-19.

„Rezultatul testului meu Covid este pozitiv. Probabil că contaminarea a avut loc în cercul meu familial, având în vedere măsurile de precauție luate în afara casei mele”, a spus ea pe Twitter.

Sophie  Wilmes spusese vineri, 16 octombrie, că se va autoizola fiind cu suspiciuni de simptome COVID-19. Pe 12 octombrie, ea a participat la discuții față în față cu alți miniștri de externe ai UE din Luxemburg.

Belgia se confruntă cu unul dintre cele mai grave valuri ale epidemiei din lume și cu 10.539 de decese într-o țară de 11,5 milioane de oameni, unul dintre cele mai letale focare pe cap de locuitor.

Numărul de infecții confirmate s-a dublat într-o lună la 253.386 și există 3.274 de pacienți aflați în prezent în spital, în ciuda unui blocaj parțial reînnoit, care a văzut închiderea barurilor și restaurantelor.

Politicieni europeni, confirmați cu COVID-19

Mai mulți politicieni europeni de seamă s-au îmbolnăvit de coronavirus, iar ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg a fost depistat pozitiv în aceeași zi cu Sophie Wilmes.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe austriac a anunţat că ministrul de externe Alexander Schallenberg a fost testat pozitiv la COVID-19 şi că infectarea este posibil să fi avut loc la reuniunea din 12 octombrie cu omologii lui din UE, desfăşurată la Luxemburg. Schallenberg a participat miercuri şi la o reuniune a guvernului de la Viena, unde membrii acestuia au purtat măşti. Ca măsură de precauţie, toţi membrii guvernului urmau să fie testaţi sâmbătă.

Uniunea Europeană își revizuiește politica pentru întâlnirile față în față, după ce săptămâna trecută a fost întrerupt un summit de la Bruxelles unde trei lideri au fost forțați să se autoizoleze după ce asistenții acestora s-au infectat.

Miniștrii guvernamentali și oamenii de știință vor organiza vineri o nouă reuniune de urgență și se așteaptă să anunțe măsuri mai stricte pentru stoparea răspândirii virusului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *