Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a declarat vineri într-un interviu că vor discuta în continuare cu preşedinţia suedeză și cu Comisia, pentru a îndeplini toţi parametrii necesari pentru a se ajunge la un vot pozitiv.
„Austria spune nu avem nimic cu România şi nu cerem nimic de la România. Totuşi România vă acţiona în relaţiile bilaterale cu Austria cât şi în relaţia cu Comisia Europeană şi cu celelalte instituţii europene pentru a construi elementele de care are nevoie Austria, dacă ele sunt acceptate şi de către ceilalţi parteneri europeni pentru a gestiona mai bine migraţia ilegală, pentru că este clar că Austria percepe că are o problema cu migraţia ilegală”, a spus ministrul de Externe.
Bogdan Aurescu: „Vom solicita un vot în Consiliul JAI”
Bogdan Aurescu a transmis că „a discutat deja şi domnul Preşedinte a avut deja contacte cu preşedinţia suedeză viitoare”. De asemenea, ministrul de Externe susține că urmează mai multe discuții cu preşedinţia suedeză și cu Comisia Europeană pentru a se ajunge la un vot pozitiv pentru România.
„Eu am început să discut deja pe această temă cu ministrul de externe suedez luni la Consiliul de Afaceri Externe. Deci vom discuta în continuare cu preşedinţia suedeză, cu Comisia Europeană pentru a îndeplini toţi parametrii care sunt necesari pentru a se ajunge la un vot pozitiv , sigur că dacă acest vot al Austriei depinde de evoluţii politice interne, va trebui evident să urmărim şi acele evoluţii interne”, a spus Aurescu.
Ministrul de Externe: „Nu vom da, repet, termene fixe”
Ministrul de Externe a menţionat că „în momentul în care lucrurile vor fi aliniate vom solicita un vot în Consiliul JAI”. Bogdan Aurescu mai spune că nu se pot oferi termene fixe pentru aderarea României la Schengen.
„Domnul Preşedinte spunea că aderarea îşi doreşte să se producă în cursul anului viitor. Noi vom lucra în continuare pe aceste coordonate dar nu vom da, repet, termene fixe pentru că este contraproductiv”, a mai explicat Bogdan Aurescu.
Stati linistiti la locurile voastre; adica sub masa stapanilor si continuati sa le lingeti talpile. Cu termene precise- mereu.
Romania sa lase prostiile astea chipurile diplomatice, care sunt doar texte ce le citesc tontii nostrii si scrise de alte tari UE cu interese in Austria si sa opreasca orice colaborare cu Austria. Sa-i facem sa respecte romanii, sa respecte politica noastra care mai este si sa contribuie si ei ca si altii, corect la plata datoriilor.De la Nastase incoace, totul a plecat la vale.