Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ministrul de Externe al Austriei, despre Vladimir Putin: „A pierdut războiul din punct de vedere moral”

Ministrul de Externe al Austriei, despre Vladimir Putin: „A pierdut războiul din punct de vedere moral”

11 apr. 2022, 18:03,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Cancelarul austriac Karl Nehammer a transmis că se va deplasa la Moscova, pentru o întrevedere cu președintele Rusiei. Nehammer este primul lider UE care se întâlnește cu Putin, de la începutul războiului.
Potrivit CNN, Alexander Schallenberg consideră că este necesar să i se spună adevărul lui Vladimir Putin pentru a salva vieți omenești.

Ministrul de Externe al Austriei, despre Putin: „A pierdut războiul din punct de vedere moral”

Austria a decis să trimită un oficial la Moscova, pentru o întâlnire cu Vladimir Putin. Cancelarul Karl Nehammer va avea o întrevedere cu președintele Rusiei, pe fondul conflictului ruso-ucrainean. Ministrul de Externe al Austriei, Alexander Schallenberg, a declarat că scopul discuției este acela de a-i arăta „adevărul” liderului de la Kremlin, despre războiul de pe teritoriul Ucrainei.

Alexander Schallenberg susține că Vladimir Putin a pierdut războiul din punct de vedere moral. Ministrul de Externe al Austriei consideră că este important să i se apună adevărul Liderului de la Kremlin.

„Este o diferență să fim față în față și să-i spunem care este realitatea: că acest președinte a pierdut războiul din punct de vedere moral. Ar trebui să fie în interesul său ca cineva să-i spună adevărul. Cred că este important și ne-o datorăm nouă înșine, dacă vrem să salvăm vieți omenești.

Motivul întâlnirii este că nu vrem să ratăm nicio ocazie, trebuie să folosim orice șansă pentru a pune capăt situației infernale umanitare din Ucraina. Fiecare voce care îl va ajuta pe Putin să vadă realitatea din afara zidului Kremlinului nu este o voce pierdută”, a declarat Schallenberg la sosirea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene (CAE), la Luxemburg.

Austria nu a acceptat să trimită arme în Ucraina

Încă de la începutul invaziei ruse, Austria și-a păstrat neutralitatea și a refuzat să furnizeze arme Ucrainei. Cu toate acestea, cancelarul austriac, Karl Nehammer, a declarat că oficialii de la Viena sunt dispuși să acorde ajutor umanitar pentru victimele războiului. Până acum, Austria a trimis în Ucraina căști și veste de protecție pentru uz civil, chiar dacă nu este membră NATO și nu s-a alăturat deciziilor luate de celelalte state europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *