Prima pagină » National » Ministrul britanic al Apărării vine în România, într-o vizită oficială. Ben Wallace va fi întâmpinat de ministrul Vasile Dîncu

Ministrul britanic al Apărării vine în România, într-o vizită oficială. Ben Wallace va fi întâmpinat de ministrul Vasile Dîncu

08 apr. 2022, 08:32,
BZI.ro, în National

Vineri, 8 aprilie 2022, va avea loc la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu ceremonia de certificare a detaşamentului Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii. Astfel, cu ocazia acestui eveniment ministrul britanic al Apărării vine în România.

Ben Wallace va fi întâmpinat de minstrul român al Apărării, Vasile Dîncu. Ceremonia va include şi o demonstraţie de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care vor participa aeronave ale forţelor aeriene britanice, italiene şi române.

Ministrul britanic al Apărării vine în România. Ce a transmis MApN

Ceremonia dedicată certificării detaşamentului Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii sosit în România pentru a executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită va avea loc vineri, începând cu ora 11.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, conform unui comunicat remis de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

„Activitatea va avea loc în prezenţa ministrului apărării naţionale, Vasile Dîncu, a omologului său din Marea Britanie, Ben Wallace, a secretarului de stat în Ministerul italian al apărării, Giorgio Mulé, precum şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a comandantului Centrului de Operaţii Aeriene Multinaţionale Torrejon, generalul-locotenent Fernando de la Cruz Caravaca, a ambasadorului Marii Britanii în România, Andrew Noble, şi a şefilor Forţelor Aeriene din Italia, Marea Britanie şi România.

Evenimentul va include şi o activitate demonstrativă de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care vor participa aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Britanice, Forţelor Aeriene Italiene şi Forţelor Aeriene Române”, conform MApN.

Ce spune ministrul Ben Wallace despre războiul din Ucraina

Având în vedere faptul că ne aflăm în cea de-a 44-a zi de război în Ucraina, ministrul britanic al Apărării a ţinut să-şi exprime punctul de vedere. Ben Wallace susţine că Londra ar putea susţine Varşovia în cazul în care Ucraina ar primi avioane de luptă din partea acesteia.

De asemenea, despre preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ministrul susţine că este „terminat” indiferent de rezultatul final al operaţiunii militare. În altă ordine de idei, Ben Wallace afirma că toate comunitatea internaţională este unită împotriva liderului de la Kremlin.

„Indiferent ce se va întâmpla, preşedintele Putin nu mai are nicio putere în lume. Este terminat. Armata sa este terminată. Iar el trebuie să recunoască asta”, a spus ministrul Ben Wallace.

„Comunitatea internaţională s-a unit împotriva lui. Din poziţia sa, el va produce dificultăţi economice uriaşe pentru poporul său”, a adăugat ministrul britanic al Apărării.

Anchetă în Marea Britanie. Ben Wallace a discutat cu un impostor

La jumătatea lunii martie s-a declanşat o anchetă în Marea Britanie. Un impostor care s-a dat drept prim-ministrul Ucrainei a purtat discuţii telefonice cu ministrul Ben Wallace. Ministrul britanic al apărării a făcut public incidentul pe contul său de Twitter. Acesta şi-a dat seama că nu discuta cu Denîs Șmîhal după o serie de întrebări înşelătoare şi i-a închis apelul.

„Astăzi (n.r. 18 martie 2022), un impostor care pretinde că este premierul ucrainean a încercat să vorbească cu mine. A pus câteva întrebări înșelătoare și, după ce am devenit suspicios, am încheiat apelul”, a transmis ministrul britanic.

Având în vedere faptul că ministrul britanic al Apărării vine în România, se așteaptă declarații de presă comune după încheierea ceremoniei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *