Prima pagină » Actualitate » Ministrul Apărării luat la întrebări de deputatul Dumitru Coarnă legat de producerea de rații militare cu etichetă în limba română – FOTO

Ministrul Apărării luat la întrebări de deputatul Dumitru Coarnă legat de producerea de rații militare cu etichetă în limba română – FOTO

22 iul. 2024, 10:31, 4 ,
BZI.ro, în Actualitate

Este un nou scandal în Guvernul PSD-PNL după ce în spațiul public circulă informaţia potrivit căreia la o fabrică NATO din Germania sunt produse rații militare cu etichetă în limba română. Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare către ministrul Apărării, Angel Tîlvăr în care i se cere să clarifice acest aspect, să infirme sau să confirme informația.

Potrivit informațiilor de pe rețelele de socializare, sunt 200 de TIR-uri care au plecat, din Germania, spre România, TIR-uri care conțin rații militare NATO cu etichetă în limba română.

Ministrul Apărării luat la întrebări de deputatul Dumitru Coarnă legat de producerea de rații militare cu etichetă în limba română

Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare către Ministerul Apărării condus de Angel Tîlvăr în care i se solicită ministrului să clarifice informațiile care circulă în spaţiul public referitor la producerea de rații militare cu etichetă în limba română

Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare în care a evidențiat că în spațiul public au apărut o serie de informații legate de conflictul militar din Ucraina. Din păcate, autoritățile statului român, inclusiv Ministerul Apărării Naționale, nu au demonstrat transparență în acest context.

Mai mult, deputatul a subliniat că unele decizii luate în cadrul CSAT, cum ar fi donarea sistemului de apărare Patriot, sunt învăluite în mister și nu pot fi justificate nici măcar prin Legea nr. 182/2002 cu modificările și completările ulterioare. În ciuda acestui fapt, nu s-au oferit explicații privind adoptarea unor decizii care ar vulnerabiliza România și cetățenii săi.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, deputatul a solicitat Ministerului Apărării Naționale să prezinte punctul său de vedere cu privire la fabrica situată în Furth, Nurnberg (Germania), care produce și ambalează rații militare pentru NATO, cunoscute sub acronimele MREs (Meals, Ready-to-Eat) sau ORPs (Operaţional Ration Packs). Conform acestor informații, producția a început cu etichete în limba română, iar aproximativ 200 de tiruri conținând aceste rații militare ar fi ajuns deja în România.

Întrebările puse de deputatul Dumitru Coarnă legate de rațiilor NATO cu etichetă în limba română

În continuarea textului, deputatul Dumitru Coarnă lansează câteva întrebări către ministrul Apărării în legătură cu presupusele rații NATO care au etichetă în limba română:

” Raportat la cele prezentate, vă solicităm să clarificați următoarele aspecte:
1. Confirmați faptul că această fabrică din Germania produce rații militare pentru NATO
având etichete în limba română?
2. Confirmați faptul că 200 de tiruri conținând aceste rații militare au ajuns deja în România?
3. Care sunt implicațiile pentru statul român și utilitatea primirii acestor rații militare?
4. Care sunt costurile pentru România raportat la producția rațiilor militare în Germania?
Solicităm ca răspunsul să ne fie transmis în scris” se arată în înterpelarea trimisă de deputatul Dumitru Coarnă către ministrul Apărării.

Pe rețelele de socializare circulă această informație care este însoţită și de mai multe poze în care se arată că sunt rații NATO care au etichetă în limba română. S-a creat o panică generală, numeroși internauți acuzând faptul că politicienii români ascund faptul că România este în prag de război și că prin aceste rații NATO cu etichetă în limba română se dovedește situația gravă în care se află țara. Informații încă nu sunt confirmate din surse independente și în mod oficial existând suspiciuni asupra veridicității lor. Vom reveni în momentul în care ministrul Apărării, Angel Tîlvăr îi va oferi un răspuns oficial deputatului Dumitru Coarnă.

Comentarii
  • Explicația este simplă !, ucrainenii sunt terminați !, in citeva luni , un an probabil că vor epuiza efectivul de soldați iar următorii carne de tun sunt românii , polonezii și balticii !, războiul nu este al nostru ci al puterilor mondiale pentru supremație și control resurse globale !, noi vom lupta aiurea și vomfi omorîti ca proștii !, asta dacă nu îi omorîm noi înainte pe cei care neau băgat în căcatul ăsta !, războaiele întodesuna sau dat între bănci , corporații , poli interese de putere iar cei care au murit in lupte au fost oamenii simpli !
    Pregătițivă pentru un război de 10 ani !, după ucraina urmam noi !

  • Absolut toti barbatii din Romania sa refuze ordinul de incorporare pentru razboiul Ucrainei,

    Felicitari si multumiri Domnului deputat Coarna! In ce partid este Domnul Coarna, as vrea sa votez la parlamentare daca mai ajungem, partidul sau. Toti romanii, tot poporul roman, toti barbatii din Romania trebuie sa refuze kACatul de ordin de incorporare dar tooooooooooti ! Si ucisi tradatori slugile teroristii acestei tari , care ne baga in razboi slugoiul iohannis si gasca lui. Prostalaul iohannis a semnat Tratatul de
    securitate cu Ucraina si Tilvarul lui si toti rahatii psd , pnl si maciuca si covrigarul au fost deacord tradatorii dracului care trebuie impuscati. VOI ATI CITIT CE SCRIE ACOLO? CE A SEMNATA IOHANNIS? a SEMNAT INTRAREA IN RAZBOI A ROMANIEI IN TERMEN DE 24 ORE DE LA SOLICITARE si alte kACaturi! Tratatul semnat in numele poporului roman de boul MUJA ANNUS este nul!Daca bidonul care se kacha si pisha pe el si nu stie nici cum il cheama ordona, nato ataca imediat Rusia cu F 16 de pe teritoriul Romaniei, ca… Ucraina nu are infrastructura.Daca nu are sa nu atace Rusia cu F16. Nu este razboiul nostru, avem 52% din PIB datorie externa, suntem o tara in faliment , tara de vanzare, asta mai lipseste acum sa atace nato Rusia de pe teritoriul Romaniei, apoi nato fuge urgent ca vine BRICS si face totul cenusa tara noastra. Suntem o tara ocupata, trupele nato de ocupatie trebuie dracu fugarite de la noi si sa iesim din nato , cea mai criminala organizatie care numai razboaie a facut si a bagat tari in razboi pentru interesele nato, acum vrea si cu Romania la fel, afaraaaaaaaaaaaaaa nato. Mai lipseste Gioana presedinte prostalaul cu nato sa -l bagam in ma_-sa nici cu gandul sa nu-l voteze cineva pe gioana cu nato cu coldea si cu toti mafiotii cu care este combinat si cu america lui, fii, ca , sa casatorita cu american , america datorita lui coldea l-a pus la nato fara recomandarea Romaniei. El mai vrea si presedinte pus de america , fara votul nostru.

  • Coarna Gaboru'

    Pai daca am distrus SI industria agroalimentara de nu mai producem nici macar celebrii pesmeți , ce sa facem , importam . Apropo , aceste pachete de hrana, practic nu au termen de garantie , sunt individuale si e meniul pentru 24h

  • Aceste cîteva milioane de pachete alimentare destinată pentru front sunt inscripționate mare și clar în limba română apoi mai subțire și în ingleză pentru restul ! Deci ați înțeles pentru cine sunt da ? Tuvangură de prostalani care ați votat ciolac și Ciucă psdnl !, lustruiți-vă bocancii idiotilor și faceți-vă testamentele boilor !, ca voi o să fiți cu forța duși la război ! Nu americanii ori englezii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *