Prima pagină » National » Ministrul Apărării din Franța, vizită fulger la București
Ministrul Apărării din Franța, vizită fulger la București

Ministrul Apărării din Franța, vizită fulger la București

27 ian. 2022, 08:58,
BZI.ro, în National

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly va ajunge într-o vizită fulger la București. Acesta are mai multe vizite programate. Ministrul se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu dar și cu premierul Nicolae Ciucă. De altfel, cu Vasile Dîncu, ministrul Apărării din Franța va avea și o declarație de presă.

În jurul orei 09.25 sunt programate declarațiile de presă, iar începând cu ora 10.00, Florence Parly va discuta cu premierul Nicolae Ciucă urmând ca la 13.30 să fie prezent la Palatul Cotroceni.

Ministrul Apărării din Franța se află într-o vizită la București

Conform datelor existente, Florence Parly, ministrul Apărării din Franța are o vizită fulger la București. Oficialul francez va aborda mai multe subiecte de actualitate în discuțiile pe care le va avea cu oficialitățile române. Așadar este de așteptat ca în întâlnirile de joi, Florence Parly să vorbească despre situația extrem de tensionată din Europa de Est dar și despre politici Europene în contextul în care Franța a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene.

Totuși, cele mai aprofundate discuții vor avea loc în domeniul militar, în domeniul apărării şi în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două state. Pe de altă parte este bine de menționat faptul că România are un contract de achiziție de corvete cu Franța.

Emmaunel Macron a declarat că va trimite trupe franceze în România

Vizita ministrului Apărării din Franța nu este una întâmplătoare şi vine în contextul în care Emmanuel Macron a transmis un mesaj ferm de susținere a României în cazul unui eventual conflict din Ucraina. Așadar, președintele francez a menţionat faptul că Franța nu va ezita să trimită trupe militare dacă situația din Ucraina scapă de sub control:

”Am trimis trupe pentru a asigura securitatea partenerilor noștri europeni în cadrul misiunilor NATO, la prietenii noștri din zona baltică și vom continua să o facem. Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni și de a ne asuma responsabilitatea în misiuni de tip ”prezenţă înaintată consolidată”, mai ales în România. Solidaritate cu prietenii noștri europeni în cadrul NATO”, a spus președintele francez.

Președintele Klaus Iohannis, mesaj de mulțumire pentru Franța

În altă ordine de idei, după ședința CSAT, într-o conferință de presă, președintele Klaus Iohannis a arătat că intenția Franței de a trimite trupe militare în România este rezultatul eforturilor oficialităților române în discuțiile cu cele din Franța. Acesta a constatat faptul că țara este gata de a găzdui o prezență aliată pe propriul teritoriu:

”Aceste demersuri sunt rezultatul eforturilor pe care eu personal şi membri ai Guvernului le-am depus, inclusiv în cadrul discuţiilor directe pe care le-am avut în ultima perioadă. Am spus-o constant şi repet că suntem gata să găzduim o prezenţă aliată crescută pe teritoriul nostru. De altfel, în urma anunţurilor SUA şi ale Franţei, suntem în contact cu cei doi aliaţi pentru a stabili concret modalităţile de realizare pe teritoriul nostru a prezenţei militare a celor doi parteneri”, a afirmat preşedintele.

În încheiere, opinia publică așteaptă să vadă discuțiile pe care ministrul Apărării din Franța le va avea cu oficialitățile din România în vizita de la București.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *